අපිට පුරුදු පාන් පිටි, හාල් පිටි වලින් සකසපු ඉඳිආප්ප. ඔන්න එහෙනම් බතල එකතු කරලත් ඉඳිආප්ප හදල බලමුද?
මේ සඳහා හොඳින් තම්බා පොතු ඉවත්කරගෙන කෑලි නොසිටින සේ පොඩිකර ගත් බතල කෝප්ප 1/2ක්, හාල් පිටි කෝප්ප 01ක්, ලුණු කුඩු, කහ කුඩු සහ වතුර අවශ්යයි.
හැමදාම හදන තෝසෙ එකට මේ විදිහට වෙනසක් එකතු කරලා බලමු. ඒ සඳහා පාන් පෙති 10ක්, රුලං කප් 1/2ක්, හාල් පිටි තේ හැඳි 2ක්, මීකිරි කප් 1/2ක් සහ රස අනුව ලුණු අවශ්යයි.
ක්ලවුඩ් එග්ස් හදන්න බිත්තර සුදුමද 2ක්, බිත්තර කහමද 2ක්, ලුණු ටිකක් සහ සුදු ගම්මිරිස් කුඩු ටිකක් අවශ්යයි.
ක්රීම් පොටේටෝ සැලඩ් පොඩ්ඩන් වඩා ප්රිය කරන ආහාරයකි. රාත්රියට පමණක් නොව උදෑසනටත් කදිම මේ ආහාරය සැකසීමට අල ගෙඩි 2ක්, ලූනූ, පාස්ලි, සැල්දිරි, ගර්කින් ගෙඩි 1/2ක් අවශ්යයි.
රම්පෙ කොළ 6-7ක්, වතුර කෝප්ප 3ක්, කපාගත් ලෙමන් පෙති කිහිපයක්, ලෙමන් ගෙඩියක යුෂ සහ අයිස් කැට කිහිපයක්
තම්බපු නූඩ්ල්ස් කප් 2ක්, බිත්තර දෙකක්, අමු මිරිස්, ලීක්ස්, ලූනු, මිරිස් කුඩු, කහ කුඩු, ලුණු මේ සඳහා අවශ්යයි.
බ්රෙඩ් මීට් බෝල්ස් සැකසීම සඳහා පාන් පෙති 8ක්, අඹරගත්ත කටු රහිත කුකුළු මස්, කිරි, බිත්තර, ලුණු, ගම්මිරිස්, අබ කුඩු, සිහින්ව ලියාගත් ලූනූ සහ කෝන් පිටි අවශ්යයි.
රම්පෙ යුෂ තේ හැඳි 2ක්, පොල්කිරි කෝප්ප 2 ක්, වතුර මිලිලීටර් 200ක්, කෝන්ෆ්ලා මේස හැඳි 2ක්, මඤ්ඤොක්කා පිටි මේස හැන්දක්, බිත්තර කහ මද 1ක් සහ ලුණු ස්වල්පයක්.
ඕස්ට් කියන්නේ පෝෂණයෙන් ඉහළ වුණාට රසයෙන් ඉහළ ආහාරයක් නෙවෙයි. ඒ නිසා ඔබට පුළුවන් රස වැඩිකර ගන්න ඕට්ස් එකතු කරගෙන වෙනස් වෙනස් අාහාර සකසන්න. ඕස්ට් කොත්තු කියන්නේ ඒ වගේම රසයෙන් සහ ගුණයෙන් පිරුණු ආහාරයක්.
පොඩ්ඩන් ඉතා ප්රිය කරන මේ සමෝසා එක හදන්න අවශ්ය පමණ පාන් පෙති, තම්බා තරමක කෑලි හිටින්න පොඩි කරගත් අල ගෙඩි 2ක්, තම්බාගත් ග්රීන් පීස් කප් 1/4ක්, කජු මද 10ක්, සිහින්ව ලියාගත් ලූනූ මේස හැඳි 2ක්, වියළි මිදි මේස හැන්දක්, සූදුරු තේ හැඳි 1/4ක්, අබ තේ හැඳි 1/4ක්, රස අනුව ලුණු සහ ගරම් මසාලා තේ හැඳි 1/2ක් අවශ්යයි.
මේ සඳහා රම්පෙ යුෂ තේ හැන්දක්, රම්පෙ ජෙලි කැබැලි ස්වල්පයක්, ෆ්රෙෂ් මිල්ක් කෝප්ප දෙකක් සීනි ස්වල්පයක්, කස කසා ඇට සහ අයිස් කියුබ් අවශ්ය වේ.
ඔබ තම්බා ආහාරයට ගන්නට කැමති ඕනෑම එළවළු වර්ග කීපයක් සහ තෝර මාළු පෙති කීපයක් අවශ්යයි.
ටැමරින්ඩ් සෝස් එක සඳහා තළාගත් ඉඟුරු තේ හැඳි 1/2ක්, තළාගත් සුදුලූනු තේ හැඳි 1ක්, චොප් කරගත් අමු මිරිස් කරලක්, චොප් කරගත් බෙල්පෙපර් මේස හැඳි 2ක්, සියඹලා ඉස්ම කප් 1/4ක්, ලුණු, ගම්මිරිස්, සීනි තේ හැඳි 2ත් මේ සඳහා අවශ්යයි.
කොත්තු කිව්වාම එක එක ජාතියේ කොත්තු තියෙනවනේ. අද හදන්න යන්නේ පාන්වලින් කොත්තුවක්. මේ කොත්තුව හදන්න පාන් පෙති 6ක්, කපාගත් කැරට් මේස හැඳි 3ක්, ලීක්ස් මේස හැඳි 3ක්, පොඩියට කපාගත් ලූනු ගෙඩි භාගයක්, පිසගත් චිකන් කැබලි දෙක තුනක් කරිය සමඟ, බිත්තරයක්, කෑලි මිරිස් රස අනුව, තළාගත් ඉඟුරු, සුදුලූනු තේ හැඳි 1/2ක්, රම්පෙ, කරපිංචා සහ ෆ්රෙෂ් මිල්ක් මේස හැඳි 3ක් අවශ්යයි.
මේ සඳහා බිත්තර 2ක්, පාට දෙකකින් කපාගත් බෙල්පෙපර් මේස හැඳි 2ක්, කපාගත් නිවිති ස්වල්පයක්, කපාගත් හැම් ස්වල්පයක්, කපාගත් තක්කාලි ස්වල්පයක්, ලුණු හා ගම්මිරිස් කුඩු අවශ්යයි.
ඔලිව් තෙල් තේ හැඳි 3ක්, කපා ගත් බිම්මල් ග්රෑම් 50ක්, පැස්ටා, ගෝවා මල් ග්රෑම් 50ක්, ලුණු ස්වල්පයක්, ගම්මිරිස්, බටර් ග්රෑම් 25ක්, කිරි මිලි ලීටර් 250ක්, සිහින්ව ලියා ගත් ලූනු ගෙඩියක්, ඔරිගානෝ තේ හැන්දක්, පිටි ස්වල්පයක්, වයිට් සෝස් මේ මෂ්රූම් පැස්ටා එක සඳහා අවශ්යයි.
මේ රසම රස රම්පෙ ඩ්රින්ක් එක හදන්න රම්පෙ කොළ 20ක් පමණ, සීනි කෝප්ප 1/2ක්, වතුර ලීටර් 2ක් සහ අයිස් කියුබ් කිහිපයක් අවශ්යයි.
මේ සඳහා පාන්පිටි කෝප්ප 1ක්, බේකිං පවුඩර් තේ හැඳි 1/2ක්, ඉදුණු කෙසෙල් ගෙඩි 3ක්, කිරි කෝප්ප 1ක්, වැනිලා ටිකක් සහ පැණි මේස හැඳි 1ක් අවශ්යයි.
Page 3 of 40