සිහින් තීරු ඉරාගත් කොස් මදුළු 7-8ක් (කොස් ඇට නැතුව)
තෙල් මේස හැඳි 2ක්
චොප් කර ගත් ලූනු මේස හැඳි 2ක්
තළාගත් සුදු ලූනු බිකක්
සූදුරු කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්
මිරිස් කුඩු තේ හැන්දක්
ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්
BBQ සෝස් කප් 1/4ක්
වතුර කප් 1/4ක්
දුඹුරු සීනි මේස හැන්දක්
රස අනුව ලුණු
01. කොස් ටික ගැඹුරු තෙලේ බැදගෙන පසෙකින් තබා ගන්න.
02. තෙල් ටික රත් වෙන්න තබා එයට ලූනු, සුදු ලූනු දමා තෙම්පරාදු කර ගන්න.
03. එයට කොස්, සීනි, මිරිස්, ගම්මිරිස්, සූදුරු, ලුණු එක් කර මඳක් තෙම්පරාදු කර වතුර එක් කර පියනකින් වසා අඩු ගින්දරේ වතුර හිඳෙන තුරු තබන්න.
04 . අවසානයට සෝස් දමන නිසා ලුණු එක් කිරීමේදී ඒ ගැන සැලකිලිමත් වෙන්න.
05 . එයට සෝස් ටික එක් කර තවත් විනාඩි 3-4ක් ළිපේම තබා මිශ්ර කර බටර් ගාගත් සබ්මැරීන් බන් හෝ බර්ගර් බන් එකක් මැදට දමා කැමති නම් සලාද කොළ, තක්කාලි සහ ලූනු පෙති එක් කර උණුවෙන්ම රස බලන්න.