Friday, July 26, 2024
Follow Us
Cookery

පැස්ටා සැකසීමට තම්බාගත් පැස්ටා කෝප්පයක්, බටර්, ගම්මිරිස් අවශ්‍යයි. සැන්ඩ්විචය සඳහා ත්‍රිකෝණ හැඩයට කපා ගත් පාන් පෙති දෙකක්, බටර්, ගම්මිරිස්, ලුනු සහ තම්බාගත් බිත්තරයක් අවශ්‍යයි. සරසා ගැනීමට ලූණූ කොළ කිහිපයක්, බ්ලූ බෙරි සහ කෙසෙල් පෙති එකතුකර ගත හැකිය.

Cookery

මේ රසවත් චපාති එක හදන්න ආටා පිටි ග්‍රෑම් 300ක්, මාගරින් තේ හැඳි 3ක්, රස අනුව ලුණු, මී කිරි මේස හැඳි 1ක් සහ වතුර කෝප්ප 1/2ක් අවශ්‍යයි.

Cookery

අපිට පුරුදු පාන් පිටි, හාල් පිටි වලින් සකසපු ඉඳිආප්ප. ඔන්න එහෙනම් බතල එකතු කරලත් ඉඳිආප්ප හදල බලමුද?

මේ සඳහා හොඳින් තම්බා පොතු ඉවත්කරගෙන කෑලි නොසිටින සේ පොඩිකර ගත් බතල කෝප්ප 1/2ක්, හාල් පිටි කෝප්ප 01ක්, ලුණු කුඩු, කහ කුඩු සහ වතුර අවශ්‍යයි.

Cookery

පෑන් කේක් කියන්නෙ තේ බොන වෙලාවට එහෙමත් නැත්නම් අමුත්තෙක් ආව වෙලාවට ශ්‍රී ලාංකේය අපේ මුළුතැන්ගෙයි පිළියෙල වෙන අපිට බොහොම හුරුපුරුදු කෙටි ආහාරයක්නෙ. 

Cookery

අල කිරට උයන්න හැමෝම දැනගෙන හිටියට කිරි රහට අල කරියක් හදන විදිහයි අද කියලා දෙන්නේ.

Cookery

ක්‍රීම් පොටේටෝ සැලඩ් පොඩ්ඩන් වඩා ප්‍රිය කරන ආහාරයකි. රාත්‍රියට පමණක් නොව උදෑසනටත් කදිම මේ ආහාරය සැකසීමට අල ගෙඩි 2ක්, ලූනූ, පාස්ලි, සැල්දිරි, ගර්කින් ගෙඩි 1/2ක් අවශ්‍යයි.

Cookery

ටෝස්ට් කරපු පාන් පෙති දෙකට බටර් ටිකක් ගාලා පොඩ්ඩට දෙන්නනේ ගොඩක් අය පුරුදු වෙලා ඉන්නේ. හැබැයි අද හදන විදිහට පාන් ටෝස්ට් හැදුවොත් පොඩ්ඩා ආසාවෙන් රස බලාවි.

Cookery

කල්තියාගෙන රස බලන්්න පුළුවන් මේ සීනි සම්බෝලය ඉඳිආප්ප එක්ක විතරක් නෙවෙයි පාන්, රොටී, බත් මේ ඕනම දෙයක් එක්ක ගැළපෙනවා. එහෙනම් අපි හදලා බලමු.

Cookery

තම්බපු නූඩ්ල්ස් කප් 2ක්, බිත්තර දෙකක්, අමු මිරිස්, ලීක්ස්, ලූනු, මිරිස් කුඩු, කහ කුඩු, ලුණු මේ සඳහා අවශ්‍යයි.

Cookery

පොඩ්ඩට එළවළු තම්බන විටත් අනුගමනය කරන්න ඕනෙ කරුණු කාරණා කිහිපයක්ම තියෙනවා. මොකද පෝෂ්‍යදායි බව රැකෙන විදිහට එළවළු ටික කපාගන්න, තම්බගන්න බැරි වුණොත් පොඩ්ඩට හරිම පෝෂණය ලබා දෙන්න නොහැකි වේවි.

Cookery

ඉඳිආප්ප කියද්දි සම්බෝලයක් නැතුව කොහොමද. හැමදාම හදන පොල් සම්බෝලයට වෙනසක් එකතුකරගෙන මේ විදිහට හදලා බලමු.

Cookery

ඕස්ට් කියන්නේ පෝෂණයෙන් ඉහළ වුණාට රසයෙන් ඉහළ ආහාරයක් නෙවෙයි. ඒ නිසා ඔබට පුළුවන් රස වැඩිකර ගන්න ඕට්ස් එකතු කරගෙන වෙනස් වෙනස් අාහාර සකසන්න. ඕස්ට් කොත්තු කියන්නේ ඒ වගේම රසයෙන් සහ ගුණයෙන් පිරුණු ආහාරයක්.

Cookery

මේ රසම රස පොල් රොටී හදන්න පාන් පිටි ග්‍රෑම් 300ක්, බී ලූනු ගෙඩි 1ක්, අමු මිරිස් කරල් 3ක්, කරපිංචා, රස අනුව ලුණු, වතුර කෝප්ප 1/2ක් සහ පොල් බෑයක් (ගාගත්) අවශ්‍යයි.

Cookery

කපපු ලූනු, මාළු මිරිස්, තක්කාලි එක්ක කලවම් කරලා හදපු සැමන් සම්බෝල, අල එක්ක කලවම් කරලා හදන සැමන් කට්ලට්, සැමන්වලින් අපි නිතරම හදන කෑම.

හැබැයි, ඉස්සර සැමන් ටින් එකක් කඩද්දි ගේ පුරා විහිදුණු සැමන් සුවඳ දැන් අඩුවෙලා, සැමන්වල රස අඩුවෙලා. අන්න ඒ නිසා ගෑවුණු තැන කන්න පුළුවන් මිරිසට සැමන් උයන ක්‍රමයක් තමයි මේ කියලා දෙන්නේ.

මේ සඳහා කටු ඉවත්කර පිරිසුදු කරගත් සැමන් ටින් එකක මාළු, වතුර කෝප්ප 03 ක්, අඟලක පමණ රම්පේ කොළ කැබැල්ලක්, කරපිංචා ඉත්තක කොළ, පෙති කපාගත් සුදුලූනු බික් 04 ක් 05 ක්, සිහින්ව ලියාගත් ලොකු ලූනු ගෙඩියක්, සිහින්ව කපාගත් අඟල් භාගයක පමණ ඉඟුරු කැබැල්ලක්, අඟලක පමණ කුරුඳු කැබැල්ලක්, සූදුරු මේස හැඳි 01 ක්, අබ තේ හැඳි 01 ක්, වෙන් නොවෙන සේ දෙකට පළාගත් අමුමිරිස් කරල් 03 ක්, ගොරකා කැබැල්ලක්, කරදමුංගු ගෙඩි 02 ක්, කරාබුනැටි 02 ක්, මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 02 ක්, කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2 ක්, තුනපහ කුඩු මේස හැන්දක්, ලුණු කුඩු සහ පොල්තෙල් අවශ්‍යයි.

Cookery

ඔබ තම්බා ආහාරයට ගන්නට කැමති ඕනෑම එළවළු වර්ග කීපයක් සහ තෝර මාළු පෙති කීපයක් අවශ්‍යයි.

ටැමරින්ඩ් සෝස් එක සඳහා තළාගත් ඉඟුරු තේ හැඳි 1/2ක්, තළාගත් සුදුලූනු තේ හැඳි 1ක්, චොප් කරගත් අමු මිරිස් කරලක්, චොප් කරගත් බෙල්පෙපර් මේස හැඳි 2ක්, සියඹලා ඉස්ම කප් 1/4ක්, ලුණු, ගම්මිරිස්, සීනි තේ හැඳි 2ත් මේ සඳහා අවශ්‍යයි.

Cookery

මුලින්ම මසාලා වඩේ සකසාගෙන ඉමු. ඒ සඳහා කඩල පරිප්පු ග්‍රෑම් 250ක්, අමු මිරිස් කරල් 3ක්, බීලූනු ගෙඩියක්, කරපිංචා, සුදුලූනු බික් 3ක්, රස අනුව ලුණු සහ පොල් තෙල් අවශ්‍යයි.

Cookery

කල්තියාගෙන රස බලන්්න පුළුවන් මේ සීනි සම්බෝලය ඉඳිආප්ප එක්ක විතරක් නෙවෙයි පාන්, රොටී, බත් මේ ඕනම දෙයක් එක්ක ගැළපෙනවා. එහෙනම් අපි හදලා බලමු.

Cookery

ඔලිව් තෙල් තේ හැඳි 3ක්, කපා ගත් බිම්මල් ග්‍රෑම් 50ක්, පැස්ටා, ගෝවා මල් ග්‍රෑම් 50ක්, ලුණු ස්වල්පයක්, ගම්මිරිස්, බටර් ග්‍රෑම් 25ක්, කිරි මිලි ලීටර් 250ක්, සිහින්ව ලියා ගත් ලූනු ගෙඩියක්, ඔරිගානෝ තේ හැන්දක්, පිටි ස්වල්පයක්, වයිට් සෝස් මේ මෂ්රූම් පැස්ටා එක සඳහා අවශ්‍යයි.