කරවිල තිත්ත වුණත් කරවිල කන්න ආස අය ගොඩක් ඉන්නවා. කරවිල ආහාරයට එක් කර ගැනීම මඟින් රුධිරයේ සීනි මට්ටම පාලනය කරනවා කියලා කියනවා. කරවිල කරල් වගේම කොළත් ආහාරයට එකතු කර ගන්න පුළුවන්.
ලාංකේය ගෘහිණියන්ට ආහාර පිසීමේදී අත්යවශ්ය අමුද්රව්ය අතරින් මිරිස්වලට හිමිවන්නේ ප්රමුඛස්ථානයක්. අමුමිරිස්, වියළි මිරිස්, කෑලි මිරිස් සහ මිරිස් කුඩු ලෙසින් මිරිස් විවිධ ආකාරයට ආහාරවලට එකතු කරනවා.
කවුරුවත් වැඩිය නොකන, ඒත් හැදුවොත් රස හින්දම බෑ නොකියා කන කොස් ඇටවලින් හදන රස කෑම ගැන දන්නවද? නොදන්න අය ඉන්නවනම් ඔන්න අද හදමු.
ලස්සන වෙන්න, බර අඩු කරගන්න කවුද අකමැති. ඒත් ඩයට් කරන අයට තියෙන ලොකුම ප්රශ්නයක් තමයි මොනවද කන්නෙ බොන්නෙ කියන එක. ඉතිං එහෙම හිතන අයට අපි අද කියන්නේ හොඳම සුප් එකක් ගැන. මේ සුප් එක පවුලේ හැමෝම ලස්සන කරන්න වගේම පවුලේම පෝෂණයටත් වැදගත්. ඒ වගේම අඩුම වියදමකින් මේ සුප් එක හදාගන්නත් පුළුවන් වීම විශේෂයි. මේ තමයි රුව රකින වට්ටක්කා සුප්.
අවශ්ය ද්රව්ය
කොටුවට කපාගත් පිපිඤ්ඤා ගෙඩි 1ක්
සලාද කොළ
කොටුවට කපාගත් තක්කාලි
කොටුවට කපාගත් කොළ ඇපල් ටිකක්
අවශ්ය ද්රව්ය
කටු රහිත කුකුළු මස් ග්රෑම් 500ක්
අඹරාගත් ඉඟුරු තේ හැඳි 1ක්
අඹරාගත් සුදුලූනු තේ හැඳි 1ක්
අවශ්ය දේවල්:
බත් කප් 2ක් (පමණට ලුණු දමා තම්බාගත්)
ඉස්සන් ග්රෑම් 200ක් (පිරිසුදු කර ලුණු සහ ගම්මිරිස් තැවරූ)
කැරට් කප් 1ක් (සිහින්ව දිගට කූරු කපාගත්)
අවශ්ය ද්රව්ය
තක්කාලි පියුරි කොප්ප 1ක්
ඇසුරුම් කළ පොල්කිරි කෝප්ප 1ක්
මිරිස් කුඩු (කාශ්මීර්)
තේ හැඳි 1/2ක්
Page 1 of 42