සාම්ප්රදායික ක්රමයට ආප්ප හදන්න ලොකු වෙලාවක් පිපෙන්න ඕනේ. ඒ වගෙම තෙත හාල් පිටි නිතරම ගෙදර තියෙන දෙයක් නෙවෙයි. ඉතින් හදිස්සියේම ආප්පයක රස බලන්න ආස හිතුණොත් සාම්ප්රදායික ක්රමයට ආප්ප හදලා කන්න අපහසුයි. ඒ නිසා දඩි බිඩි ගාලා පැයෙන් ආප්ප හදන්න පුළුවන් රෙසිපි එකක් අද තරුණී ඔබට ගෙන එනවා.
මේ බක් මාසයේ අවසන් සතියයි. අනතුරුව උදා වන්නේ මැයි මාසය එහෙමත් නැත්නම් මල් මංගල මාසයයි. ආදරණීය හදවත් එකට බැඳෙන ප්රේමණීය මාසයයි.
අච්චාරු කා අතරත් ජනප්රිය වන අතර මැලේ අච්චාරු ඇතුළු අච්චාරු වර්ග රැසක් තිබේ.කෑම පිසීම කලාවක් කරගත්තු කෙනකුගේ අතින් පිළියෙලවන අච්චාරුවෙන් වෑහෙන රසය මතක් වේ.
අලුත් අවුරුද්ද කියන්නේ අලුත් අලුත් බලාපොරොත්තු ඇති කරන නැවුම් බලාපොරොත්තු සමඟ ජීවිතය පටන් ගන්න හොඳම කාලය.
පංචකල්යාණයෙන් හෙබි යුවතිය රූපසම්පත්තිය අතින් ඉතාම ඉහළින් සිටියි. ආයුර්වේද රූපලාවණ්ය ඔස්සේ ලස්සනවන්නට සිතන ඔබ මාංස කල්යාණය පිළිබඳ ද සැලකිලිමත් විය යුතුවේ.
ශ්රී ලාංකිකයන් වස විසෙන් තොර දේශීය ආහාරවලට හුරු කරවීමෙහිලා සුවිශේෂී කාර්යභාරයක් ඉටුකරන ස්ථානයක් ලෙස උමංදාව හඳුන්වාදිය හැකියි.
අලුත් අවුරුදු චාරිත්ර වාරිත්ර අහවර වුණත් අවුරුදු අසිරිය තාමත් හිත් පුරා පැතිරිලා. තෑගි බෝග පොදි බැඳගෙන යන නෑදෑ ගමන් වාගේම යාළු හිත මිතුරන් එකතුවන ප්රියසාද තාම අහවර නෑ.
හොට් චොකලට් පානය කියන්නේ අපි හැමෝම කැමති පානයක්. නමුත් ගෙදරදීම රසවත් හොට් චොකලට් පානයක් හදා ගන්න නිවැරැදි ආකාරය ගැන අපි බොහෝ දෙනකුට වැටහීමක් නෑ. අපි අද ඔබට කියන්නේ ගෙදරදීම රසවත් හොට් චොකලට් ඩ්රින්ක් එකක් හදා ගන්නා ක්රම දෙකකි.
ඉතාලි ක්රමයට හොට් චොකලට්
කිරි කෝප්ප එකහමාරක්
සීනි මේස හැඳි 2ක්
කොකෝවා පවුඩර් මේස හැන්දක්
ඩාක් චොකලට්
කෝන් පිටි මේස හැන්දක්
ලුණු ස්වල්පයක්
වීප්න් ක්රීම් සහ කොකෝවා පවුඩර්
චොකලට් කුඩා කැබලිවලට කපා ගන්න
කෝන් පිටි සහ කිරි කෝප්ප බාගයක් බඳුනකට දමා ගන්න. හොඳින් මිශ්ර කරගන්න.
තවත් බඳුනකට කොකෝවා පවුඩර්, ලුණු සහ සීනි දමා කලවම් කරන්න. ඉතිරි කිරි ද එක් කර මඳ ගින්නේ රත් කර හොඳින් කලවම් කරන්න.
රත් වෙද්දී කිරි සහ කෝන් පිටි මිශ්රණය එක්කර හොඳින් හැඳි ගාන්න. ඉන්පසු සිහින්ව කපා ගත් චොකලට් එකතු කරන්න.
ළිප නිවා චොකලට් දිය වනතුරු හැඳි ගාන්න.
ඉන්පසු කෝප්ප වලට වත් කරගන්න. වීපින් ක්රීම් බීට් කර උඩින් දමා ගන්න.චොකලට් කුඩු ටිකක් ඉස ගන්න.
------------------------------
සිම්පල් හොට් චොකලට්
කොකෝවා පවුඩර් මේස හැඳි 1ක්
සීනි මේස හැඳි 1ක්
ලුණු ස්වල්පයක්
කිරි කෝප්පයක්
මාෂ්මෙලෝස්
ගා ගත් චොකලට්
වීපින් ක්රීම්
කුඩා සාස්පානක් ගෙන එයට කොකෝවා කුඩු, සීනි සහ ලුණු එකතු කරන්න. හොඳින් කලවම් කරන්න. කිරි ද එක්කර කලවම්කර ළිප තබා මඳ වේලාවක් රත්කර ගන්න. එය මග් එකකට වත් කරගන්න. එයට මාෂ්මෙලෝස් එකතු කරන්න. ගා ගත් චොකලට් ඉස අලංකාර කරගන්න. අවශ්ය නම් වීපින් ක්රීම් එකතු කරන්න.
උපදෙස්
විධායක සූපවේදී
සුජිත් ආරියරත්න
Tharunie
සිත් පහන්වන බැතිබර වෙසක් සමය උදා වෙලා. උතුම් තෙමඟුල සිහිකරන වෙසක් පොහොයට හැමෝම සූදානම් වෙන්නේ පහන් සිතින්. ඒ නිසාම බෞද්ධ ජනතාව මේ සමයේ නිර්මාංස දිවි පෙවෙතක් ගත කරන්න වැඩි වැඩියෙන් නැඹුරු වෙනවා. ඒ නිසාම මේ නිර්මාංස ආහාර වට්ටෝරු කිහිපය ඔබටයි.
හැමදාමත් සුවිශේෂී දේ පළමුවෙන්ම ඔබට රැගෙන එන තරුණී පුවත්පත හරහා උමංදාවේ සුවිශේෂ ආහාර සකසා ගන්නා ආකාරය ඔබට කියා දීමට අප සූදානම්
Page 1 of 27