Friday, November 22, 2024
Follow Us
Cookery

හරිම සරල විදියට හාල්පිටි ස්නැක් සාදා ගන්න පුළුවන්.

මේ ස්නැක් එක සැකසීමට හාල්පිටි කෝප්ප 1ක්, තළාගත් ලූනු ගෙඩි 1/4ක්, ලුණු හා ගම්මිරිස් කුඩු, කෑලි මිරිස් සහ මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක් සහ බැද ගැනීමට තෙල් අවශ්‍යයි.

Cookery

පාට පාට සැන්ඩ්විච් එකක් දකිද්දී කාටද රස බලන්න හිතෙන්න නැත්තේ. පොඩ්ඩෝ පාටවලට වැඩි ප්‍රියතාවයක් දක්වන නිසා පාට පාට මේ රස සැන්ඩ්විච් එක හරි ආසාවෙන් රස බලාවී.

Cookery

මේ රසම රස පොල් රොටී හදන්න පාන් පිටි ග්‍රෑම් 300ක්, බී ලූනු ගෙඩි 1ක්, අමු මිරිස් කරල් 3ක්, කරපිංචා, රස අනුව ලුණු, වතුර කෝප්ප 1/2ක් සහ පොල් බෑයක් (ගාගත්) අවශ්‍යයි.

Cookery

ක්‍රිස්පි ගතියට හැපෙන මෂ්රූම්වලින් සකසපු ආහාරයක රස බලන්න කවුරුද අකැමැති. මේ රස ක්‍රිස්පි මෂ්රූම් එක හදන්න බිම්මල් පැකට් 1ක්, බිත්තර 2ක්, මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1ක්, ලුණු හා ගම්මිරිස් කුඩු, කහකුඩු තේ හැඳි 1/4ක් සහ තක්කාලි සෝස් තේ හැඳි 3ක් අවශ්‍යයි.

Cookery

පොඩ්ඩන්ගේ අතුරුපසට නම් මේ පලතුරු පුඩිම පංකාදුයි. මේ රස පලතුරු පුඩිම හදන්න පාන් පෙති කිහිපයක්, නැවුම් කිරි,සීනි, ස්ට්‍රෝබෙරි සහ අඹ ගෙඩියක්, කෙසෙල් ගෙඩි දෙක තුනක් අවශ්‍යයි.

Cookery

මුලින්ම මසාලා වඩේ සකසාගෙන ඉමු. ඒ සඳහා කඩල පරිප්පු ග්‍රෑම් 250ක්, අමු මිරිස් කරල් 3ක්, බීලූනු ගෙඩියක්, කරපිංචා, සුදුලූනු බික් 3ක්, රස අනුව ලුණු සහ පොල් තෙල් අවශ්‍යයි.

Cookery

ස්වීට් බොන්ඩා කියන්නේ නම වගේම රසවත්. මේ රස ස්වීට් බොන්ඩා හදන්න සීනි කෝප්ප 1/2ක්, කරදමුංගු ඇට 2ක්, බිත්තර 1ක්, පාන්පිටි කෝප්ප 1ක්, රුලං මේස හැඳි 1ක්, බේකිං සෝඩා ස්වල්පයක් සහ ලුණු ස්වල්පයක් අවශ්‍යයි.

Cookery

පැස්ටා සැකසීමට තම්බාගත් පැස්ටා කෝප්පයක්, බටර්, ගම්මිරිස් අවශ්‍යයි. සැන්ඩ්විචය සඳහා ත්‍රිකෝණ හැඩයට කපා ගත් පාන් පෙති දෙකක්, බටර්, ගම්මිරිස්, ලුනු සහ තම්බාගත් බිත්තරයක් අවශ්‍යයි. සරසා ගැනීමට ලූණූ කොළ කිහිපයක්, බ්ලූ බෙරි සහ කෙසෙල් පෙති එකතුකර ගත හැකිය.

Cookery

මේ රසවත් චපාති එක හදන්න ආටා පිටි ග්‍රෑම් 300ක්, මාගරින් තේ හැඳි 3ක්, රස අනුව ලුණු, මී කිරි මේස හැඳි 1ක් සහ වතුර කෝප්ප 1/2ක් අවශ්‍යයි.

Cookery

පොටෑටෝ ස්නැක් කියන්නෙ පොඩ්ඩන් වඩාත් ප්‍රියකරන රස කෑමක් කිව්වොත් හරියටම හරි. මේ සඳහා අලගෙඩි 3ක්, හාල්පිටි මේස හැඳි 3ක්, කහ කුඩු තේ හැඳි 1/4ක්, මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1ක් සහ ලුණු ස්වල්පයක් අවශ්‍යයි.

Cookery

පෑන් කේක් කියන්නෙ තේ බොන වෙලාවට එහෙමත් නැත්නම් අමුත්තෙක් ආව වෙලාවට ශ්‍රී ලාංකේය අපේ මුළුතැන්ගෙයි පිළියෙල වෙන අපිට බොහොම හුරුපුරුදු කෙටි ආහාරයක්නෙ. 

Cookery

අල කිරට උයන්න හැමෝම දැනගෙන හිටියට කිරි රහට අල කරියක් හදන විදිහයි අද කියලා දෙන්නේ.

Cookery

ස්වීට් බොන්ඩා කියන්නේ නම වගේම රසවත්. මේ රස ස්වීට් බොන්ඩා හදන්න සීනි කෝප්ප 1/2ක්, කරදමුංගු ඇට 2ක්, බිත්තර 1ක්, පාන්පිටි කෝප්ප 1ක්, රුලං මේස හැඳි 1ක්, බේකිං සෝඩා ස්වල්පයක් සහ ලුණු ස්වල්පයක් අවශ්‍යයි.

Cookery

ටෝස්ට් කරපු පාන් පෙති දෙකට බටර් ටිකක් ගාලා පොඩ්ඩට දෙන්නනේ ගොඩක් අය පුරුදු වෙලා ඉන්නේ. හැබැයි අද හදන විදිහට පාන් ටෝස්ට් හැදුවොත් පොඩ්ඩා ආසාවෙන් රස බලාවි.

Cookery

කල්තියාගෙන රස බලන්්න පුළුවන් මේ සීනි සම්බෝලය ඉඳිආප්ප එක්ක විතරක් නෙවෙයි පාන්, රොටී, බත් මේ ඕනම දෙයක් එක්ක ගැළපෙනවා. එහෙනම් අපි හදලා බලමු.

Cookery

ඕට්ස් කියන්නේ එතරම් රසවත් ආහාරයක් නෙවෙයිනේ. හැබැයි ගුණෙන් හරි ඉහළයි.

Cookery

පොඩ්ඩට එළවළු තම්බන විටත් අනුගමනය කරන්න ඕනෙ කරුණු කාරණා කිහිපයක්ම තියෙනවා. මොකද පෝෂ්‍යදායි බව රැකෙන විදිහට එළවළු ටික කපාගන්න, තම්බගන්න බැරි වුණොත් පොඩ්ඩට හරිම පෝෂණය ලබා දෙන්න නොහැකි වේවි.

Cookery

ඉඳිආප්ප කියද්දි සම්බෝලයක් නැතුව කොහොමද. හැමදාම හදන පොල් සම්බෝලයට වෙනසක් එකතුකරගෙන මේ විදිහට හදලා බලමු.