ස්වීට් බොන්ඩා කියන්නේ නම වගේම රසවත්. මේ රස ස්වීට් බොන්ඩා හදන්න සීනි කෝප්ප 1/2ක්, කරදමුංගු ඇට 2ක්, බිත්තර 1ක්, පාන්පිටි කෝප්ප 1ක්, රුලං මේස හැඳි 1ක්, බේකිං සෝඩා ස්වල්පයක් සහ ලුණු ස්වල්පයක් අවශ්යයි.
පැස්ටා සැකසීමට තම්බාගත් පැස්ටා කෝප්පයක්, බටර්, ගම්මිරිස් අවශ්යයි. සැන්ඩ්විචය සඳහා ත්රිකෝණ හැඩයට කපා ගත් පාන් පෙති දෙකක්, බටර්, ගම්මිරිස්, ලුනු සහ තම්බාගත් බිත්තරයක් අවශ්යයි. සරසා ගැනීමට ලූණූ කොළ කිහිපයක්, බ්ලූ බෙරි සහ කෙසෙල් පෙති එකතුකර ගත හැකිය.
මේ රසවත් චපාති එක හදන්න ආටා පිටි ග්රෑම් 300ක්, මාගරින් තේ හැඳි 3ක්, රස අනුව ලුණු, මී කිරි මේස හැඳි 1ක් සහ වතුර කෝප්ප 1/2ක් අවශ්යයි.
පොටෑටෝ ස්නැක් කියන්නෙ පොඩ්ඩන් වඩාත් ප්රියකරන රස කෑමක් කිව්වොත් හරියටම හරි. මේ සඳහා අලගෙඩි 3ක්, හාල්පිටි මේස හැඳි 3ක්, කහ කුඩු තේ හැඳි 1/4ක්, මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1ක් සහ ලුණු ස්වල්පයක් අවශ්යයි.
පෑන් කේක් කියන්නෙ තේ බොන වෙලාවට එහෙමත් නැත්නම් අමුත්තෙක් ආව වෙලාවට ශ්රී ලාංකේය අපේ මුළුතැන්ගෙයි පිළියෙල වෙන අපිට බොහොම හුරුපුරුදු කෙටි ආහාරයක්නෙ.
ස්වීට් බොන්ඩා කියන්නේ නම වගේම රසවත්. මේ රස ස්වීට් බොන්ඩා හදන්න සීනි කෝප්ප 1/2ක්, කරදමුංගු ඇට 2ක්, බිත්තර 1ක්, පාන්පිටි කෝප්ප 1ක්, රුලං මේස හැඳි 1ක්, බේකිං සෝඩා ස්වල්පයක් සහ ලුණු ස්වල්පයක් අවශ්යයි.
ටෝස්ට් කරපු පාන් පෙති දෙකට බටර් ටිකක් ගාලා පොඩ්ඩට දෙන්නනේ ගොඩක් අය පුරුදු වෙලා ඉන්නේ. හැබැයි අද හදන විදිහට පාන් ටෝස්ට් හැදුවොත් පොඩ්ඩා ආසාවෙන් රස බලාවි.
කල්තියාගෙන රස බලන්්න පුළුවන් මේ සීනි සම්බෝලය ඉඳිආප්ප එක්ක විතරක් නෙවෙයි පාන්, රොටී, බත් මේ ඕනම දෙයක් එක්ක ගැළපෙනවා. එහෙනම් අපි හදලා බලමු.
පොඩ්ඩට එළවළු තම්බන විටත් අනුගමනය කරන්න ඕනෙ කරුණු කාරණා කිහිපයක්ම තියෙනවා. මොකද පෝෂ්යදායි බව රැකෙන විදිහට එළවළු ටික කපාගන්න, තම්බගන්න බැරි වුණොත් පොඩ්ඩට හරිම පෝෂණය ලබා දෙන්න නොහැකි වේවි.
ඉඳිආප්ප කියද්දි සම්බෝලයක් නැතුව කොහොමද. හැමදාම හදන පොල් සම්බෝලයට වෙනසක් එකතුකරගෙන මේ විදිහට හදලා බලමු.
පාට පාට සැන්ඩ්විච් එකක් දකිද්දී කාටද රස බලන්න හිතෙන්න නැත්තේ. පොඩ්ඩෝ පාටවලට වැඩි ප්රියතාවයක් දක්වන නිසා පාට පාට මේ රස සැන්ඩ්විච් එක හරි ආසාවෙන් රස බලාවී.
මේ රසම රස පොල් රොටී හදන්න පාන් පිටි ග්රෑම් 300ක්, බී ලූනු ගෙඩි 1ක්, අමු මිරිස් කරල් 3ක්, කරපිංචා, රස අනුව ලුණු, වතුර කෝප්ප 1/2ක් සහ පොල් බෑයක් (ගාගත්) අවශ්යයි.
කපපු ලූනු, මාළු මිරිස්, තක්කාලි එක්ක කලවම් කරලා හදපු සැමන් සම්බෝල, අල එක්ක කලවම් කරලා හදන සැමන් කට්ලට්, සැමන්වලින් අපි නිතරම හදන කෑම.
හැබැයි, ඉස්සර සැමන් ටින් එකක් කඩද්දි ගේ පුරා විහිදුණු සැමන් සුවඳ දැන් අඩුවෙලා, සැමන්වල රස අඩුවෙලා. අන්න ඒ නිසා ගෑවුණු තැන කන්න පුළුවන් මිරිසට සැමන් උයන ක්රමයක් තමයි මේ කියලා දෙන්නේ.
මේ සඳහා කටු ඉවත්කර පිරිසුදු කරගත් සැමන් ටින් එකක මාළු, වතුර කෝප්ප 03 ක්, අඟලක පමණ රම්පේ කොළ කැබැල්ලක්, කරපිංචා ඉත්තක කොළ, පෙති කපාගත් සුදුලූනු බික් 04 ක් 05 ක්, සිහින්ව ලියාගත් ලොකු ලූනු ගෙඩියක්, සිහින්ව කපාගත් අඟල් භාගයක පමණ ඉඟුරු කැබැල්ලක්, අඟලක පමණ කුරුඳු කැබැල්ලක්, සූදුරු මේස හැඳි 01 ක්, අබ තේ හැඳි 01 ක්, වෙන් නොවෙන සේ දෙකට පළාගත් අමුමිරිස් කරල් 03 ක්, ගොරකා කැබැල්ලක්, කරදමුංගු ගෙඩි 02 ක්, කරාබුනැටි 02 ක්, මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 02 ක්, කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2 ක්, තුනපහ කුඩු මේස හැන්දක්, ලුණු කුඩු සහ පොල්තෙල් අවශ්යයි.
පොඩ්ඩන්ගේ අතුරුපසට නම් මේ පලතුරු පුඩිම පංකාදුයි. මේ රස පලතුරු පුඩිම හදන්න පාන් පෙති කිහිපයක්, නැවුම් කිරි,සීනි, ස්ට්රෝබෙරි සහ අඹ ගෙඩියක්, කෙසෙල් ගෙඩි දෙක තුනක් අවශ්යයි.
මුලින්ම මසාලා වඩේ සකසාගෙන ඉමු. ඒ සඳහා කඩල පරිප්පු ග්රෑම් 250ක්, අමු මිරිස් කරල් 3ක්, බීලූනු ගෙඩියක්, කරපිංචා, සුදුලූනු බික් 3ක්, රස අනුව ලුණු සහ පොල් තෙල් අවශ්යයි.
කල්තියාගෙන රස බලන්්න පුළුවන් මේ සීනි සම්බෝලය ඉඳිආප්ප එක්ක විතරක් නෙවෙයි පාන්, රොටී, බත් මේ ඕනම දෙයක් එක්ක ගැළපෙනවා. එහෙනම් අපි හදලා බලමු.
Page 2 of 40