අවශ්ය ද්රව්ය
කුකුළු මස් ග්රෑම් 600ක්
ග්රීන් පෙපර් ග්රෑම් 50ක්
රෙඩ් පෙපර් ග්රෑම් 50ක්
පොඩියට කපාගත් සුදු ලූනු තේ හැඳි 2ක්
පොඩියට කපාගත් අමු ඉඟුරු තේ හැන්දක්
පොඩියට කපාගත් ලූනු ග්රෑම් 30ක්
හතරට පළාගත් ලොකු ලූනු ග්රෑම් 75ක්
තීරු කපාගත් තක්කාලි ග්රෑම් 50ක්
තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි 3ක්
කෑලි මිරිස් මේස හැන්දක්
තෙල් මේස හැඳි 2ක්
කැබලි ගම්මිරිස් තේ හැන්දක්
ලුණු රස අනුව
සාදන ක්රමය
කුකුළු මස් හතරට කපා ලුණු, ගම්මිරිස් යොදා විනාඩි 15ක් පමණ සීසන් කරගන්න. ග්රීන් පෙපර්, රෙඩ් පෙපර් හතරට කපා, ඉන්පසු ත්රිකෝණ හැඩයට කපන්න. මේවා වෙනුවට මාලුමිරිස් භාවිත කළ හැකියි. භාජනයක් ළිප තබා තෙල් මේස හැඳි 2ක් දමා රත්කර පොඩියට කපාගත් ලූනු තරමක් බැදෙන විට අමු ඉඟුරු, සුදු ලූනු, කැබැලි, මිරිස් දමා කුකුළු මස් එක්කර මඳ ගින්දරේ බැදෙන්න හරින්න. ඉන්පසු එයට කපාගත් ලූනු, තක්කාලි සෝස් දමා තත්ත්පර 30කට පසු ග්රීන් පෙපර්, රෙඩ් පෙපර් සහ ලුණු, ගම්මිරිස් දමා තරමක් හින්දවාගෙන එයට තක්කාලි එකතු කරන්න.
Tharune