Friday, November 22, 2024
Follow Us
Cookery

අල කිරට උයන්න හැමෝම දැනගෙන හිටියට කිරි රහට අල කරියක් හදන විදිහයි අද කියලා දෙන්නේ.

Cookery

 

ලේසියෙන් හදාගන්න පුළුවන් මේ කෑම පොඩ්ඩන්ට හදලා දෙන්න ගොඩක් කැමති වෙයි.
.
අවශ්ය ද්රව්ය 
පාන් පිටි 150g
පොල් තෙල් තේ හැන්දක්
ලුණු ස්වල්පයක්
අනාගැනිමට වතුර

Cookery

මේ කහ බත හදන්න කීරි සම්බා හෝ බාස්මතී කිලෝ 1ක්, ලොකු පොල් ගෙඩි 1/2ක පොල් කිරි, කරඳමුංගු කරල් 1ක් කහ කුඩු තේ හැඳි 1ක්, කරාඹුනැටි 2ක්, සිහින්ව කපාගත් රතු ලූනු ගෙඩි 6ක්, උම්බලකඩ තේ හැඳි 2ක්, රම්පෙ කෑල්ලක්, කරපිංචා ඉති 1ක්, කුරුඳු පොතු කෑල්ලක්, මාගරින් මේස හැඳි 5ක්, තළාගත් අමු ඉඟුරු පෙති 1ක්, තළාගත් සුදුලූනු බික් 3ක් සහ ලුණු කුඩු මේස හැඳි 1ක් අවශ්‍යයි.

Cookery

අල කිරට උයන්න හැමෝම දැනගෙන හිටියට කිරි රහට අල කරියක් හදන විදිහයි අද කියලා දෙන්නේ.

Cookery

අවශ්‍ය දේවල්

විපිං ක්‍රීම් මිලිලීටර් 500ක්

කන්ඩෙන්ස් මිල්ක් මිලිලීටර් 400ක්

වැනිලා එසන්ස් තේ හැඳී 2ක්

Cookery

කුරක්කන් පිටි ග්‍රෑම් 250ක්, ගාගත් පොල් කෝප්ප 1ක්, ලුණු ටිකක්, හකුරු කෝප්පයක්, කරදමුංගු ඇටයක් සහ වතුර ස්වල්පයක් අවශ්‍යයි.

Cookery
අල,බිත්තර ස්නැක් එකක් හදලම බලලා කොහොමද කියලා කමන්ට් කරන්න අමතක කරන්න එපා ..
රස නියමයි ..ක්රිස්පි ගතියට තියෙනවා නියමයි

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

සීනි මේස හැඳි 4ක්

පිටි මේස හැඳි 4ක්

කොකෝ පවුඩර් තේ හැඳි 3ක්

Cookery

බෙරලිය පිට්ටු හදාගන්න ටිකක් අමාරුයි. මොකද කියනවා නම් බෙරලිය ගෙඩි හටගන්නේ අවුරුදු හතකට වතාවයි. අනික තෙත් කලාපයේ විතරයි දකින්න ලැබෙන්නෙත්. ශ්‍රී ලංකාවට මේවා ආවේණිකයි.

Cookery
 අල, හාල් පිටි ස්නැක් ක්රිප්සි ගතියට තියෙනවා නියමයි ..
ලේසියෙන් හදාගන්න පුළුවන් .

Cookery

විනාඩියෙන් කැරට් මග් කේක් හදමු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

සිහින්ව ගාගත් කැරට් කෝප්ප 1/4ක්

(මේස හැඳි 3ක ප්‍රමාණය )

වියළි මිදි මේස හැඳි 1ක්

Cookery

කී රොටී වැඩියෙන්ම හදන්නේ වයඹ පළාතේ ඈයෝ. ඒ පැත්තේ දානේ ගෙවල්වලට කී රොටී අනිවාර්යයි. ඔය තරම් ඉස්තරම් කී රොටිය හදාගන්නේ මෙහෙමයි. හැබැයි එකවර කී රොටි දෙක තුනකට වඩාකන්න බැහැ කියනවනේ. මොකද පැණි රසින් වැඩි නිසා වැඩියෙන් කෑවොත් පොඩි අප්පිරියාවකුත් එනවා කියලයි කියන්නේ.

Cookery

බටර්ස්කොච් අයිස්ක්‍රීම් සෑදීමට, සීනි කෝප්ප කාලක් පමණ උණුකර පැණි පාටට එද්දී බටර් තේ හැන්දක් එකතු කරන්න. එයට පොඩියට කපා ගත් කජු එකතු කරන්න. ආමන්ඩ්, රට කජු, හේසල්නට් ඔයාලට තියෙන වර්ගයක් ගන්න. බේකිං පේපර් එකක් මතට සාදාගත් පැණි කජු මිශ්‍රණය දමා නිවෙන්න තියන්න.

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

කෙසෙල් භාගයක්

බිත්තර 1ක්

පිටි මේස හැඳි 2ක්

කොකෝ පවුඩර් තේ හැඳි 2ක්

Cookery

පුස්නාම්බු ගම්වල තවමත් උදෑසන අාහාරයක් විදිහටයි සලකන්නේ. ඒ වගේම තේ වෙලාවට රස කැවිල්ලක් විදිහටත් රස බලන මේ පුස්නාම්බුවලට වැඩියෙන්ම ආස පොඩ්ඩෝ. එහෙනම් කවුරුත් ආස පුස්නාම්බු මේ විදිහට හදලා බලමු.

Cookery

ස්ට්‍රොබෙරි, චෙරි, අඹ, දිවුල්, අන්නාසි පලතුරු රසින් අයිස් ක්‍රීම් සාදාගැනීමට පලතුරු ග්‍රෑම් 300ක් පමණ බ්ලෙන්ඩ් කර එකතු කරන්න. අවසානයට පලතුරු පුංචියට කපා එකතුකර කලවම් කර අධි ශිතකරණයේ තබන්න. පලතුරු උණුකර සිරප් එකක් සාදා එකතු කළ විට අයිස්ක්‍රීම් තවත් රසවත් වේ.

Cookery

කුකුළු මස් කන්නේ නැති කෙනෙක් එහෙම හිටියොත් ඒ අයට හරියන මාළු ඩෙවල් එකක් හදලා තිබ්බොත් හොඳයි නේද? ඒ අයටයි මේ මාළු ඩෙවල් එක.

තෝර මාළු ග්‍රෑම් 500ක්, ලොකු ලූනූ ග්‍රෑම් 50ක්, මාළු මිරිස් ග්‍රෑම් 100ක්, තක්කාලි ගෙඩි 02ක්, අමු මිරිස් කරල් 05ක්, මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 2ක්, කෑලි මිරිස් තේ හැඳි 1ක්, තක්කාලි සෝස් තේ හැඳි 5ක්, සීනි ස්වල්පයක් සහ ඉඟුරු ස්වල්පයක් අවශ්‍යයි.

Cookery

අළුපුහුල් එදා ගම්වල නිතර දෙවෙලේ කෑමට එකතු කරගත් කෑමක් වුණාට දැන් ඉන්න උදවිය අළුපුහුල් මුළුතැන්ගෙට ගේන්නේත් කලාතුරකින්. හැබැයි නිතර දෙවේලේ දකින්න නැති දේ තමයි හොඳම දේ කියලත් කියනවනේ.. ආන් ඒ වගේ අළුපුහුල් ගෙඩියෙත් ගුණ බොහොමයි. එහෙනම් අළුපුහුල් වෑංජනය මේ විදිහට හදලා බලමු.