Monday, September 16, 2024
Follow Us
කොකනට් චොකලට් බාර්

පොල් රසය එකතු වුණ චොකලට් එකක රස බලන්න කවුරුද අකමැති. මේ කියන්න යන්නෙත් පොල් එකතුකරලා රසම රස චොකලට් බාර් එකක් හදන විදිහයි.

මේ සඳහා ඩෙසිකේටඩ් කොකනට් කෝප්ප 2ක්, ටින්කිරි කෝප්ප 1ක් සහ චොකලට් තැවරුමට ඩාක් චොකලට් ග්‍රෑම් 100ක් මේ සඳහා අවශ්‍යයි.

මුලින්ම ඩෙසිකේටඩ් කොකනට්වලට ටින්කිරි දාලා හොඳට කලවම් කරගන්න. හොඳට කලවම් වුණාට පස්සෙ මේක හතරැස් භාජනයකට දාලා ලෙවල් කරලා පැය 2ක් ශීතකරණයේ තබන්න.

ඒ අතරෙ චොකලට් ටික ඩබල් බොයිල් කරගනිමු. ඒ සඳහා වතුර භාජනයක් ළිප තබන්න. වෙනත් කුඩා භාජනයකට චොකලට් ටික දමා ළිප තැබූ වතුර භාජනය තුළින් මෙය තබන්න. චොකලට් උණු වී දිය වූ පසු ළිප නිවන්න. දැන් ශීතකරණයේ තැබූ කොකනට් ස්ලැබ් එක අරන් තරමක කෑලි කපාගන්න. දැන් මේ කොකනට් ස්ලැබ්ස් කැබලි ටික උණු කරගත් චොක්ලට් භාජනයට දමා චොකලට් තවරා ගන්න. ඉන්පසු පැය 2ක් ශීතකරණයේ තබා රස බලන්න.

Tharunie