Monday, September 16, 2024
Follow Us
පොල් අයිස් ක්‍රීම්

මේ රසම රස පොල් අයිස් ක්‍රීම් එක හදන්න පොල් ගෙඩියක කිරි, ග්‍රෑම් 390ක උකු ටින් කිරි, උණු වතුර කෝප්ප 4ක්, ජෙලටින් තේ හැඳි 3ක්, වැනිලා තේ හැන්දක් සහ සීනි කෝප්පයක් මේ සඳහා අවශ්‍යයි. කැමැතිනම් කජු, ආමන්ඩ් ද එකතු කළ හැකිය.

පළමුව භාජනයක් ගෙන පොල් කිරි සහ ටින් කිරි එක්කර හොඳින් මිශ්‍ර කරගන්න. එම මිශ්‍රණය පසෙකින් තබන්න. දැන් වෙනම කුඩා භාජනයකට ‍ෙජලටින්, සිනී සහ මඳ රස්නය සහිත වතුර එක හොඳින් මිශ්‍රකරමින් දියකර ගන්න. දැන් මෙම මිශ්‍රණය, පෙර සකසාගත් පොල් කිරි මිශ්‍රණයට එකතුකර හොඳින් කලවම්කර ගන්න. මෙය තරමක් ලොකු භාජනයකට දමා ශීතකරණයේ පැය හතරක කාලයක් තබන්න. පැය හතරකින් පසු මෙය ඉවතට ගෙන මෙම මිශ්‍රණයේ ප්‍රමාණය තුන් ගුණයක් පමණ එන සේ බීටරයකින් හොඳින් ගසා ගන්න. ඊට වැනිලා ස්වල්පයක් එකතු කරන්න. ඉන්පසු ශීතකරණයේ තබා මිදෙන්න හරින්න. අවශ්‍ය නම් මෙයට ඩෙසිකේටඩ් කොකනට් ස්වල්පයක් ද එකතුකර ගත හැකියි. එවිට පොල් හැපෙන නිසා රසයෙන් ද වැඩි වේවි.

Tharunie