Saturday, October 12, 2024
Follow Us

ඩොංගා පල්ප ග්‍රෑම් 350ක්, සීනි ග්‍රෑම් 210ක්, වැනිලා තේ හැඳි 1ක්, රස අනුව දෙහි යුෂ සහ වතුර කෝප්පයක් මේ සඳහා අවශ්‍යයි.

ඩොංගා මද ඇට සමඟ භාජනයකට දමා එයට වතුර එකතු කරන්න. මෙය විනාඩි කිහිපයක් පිසින්න. පිස ගැනීමෙන් ඩොංගාවල පල්පය වෙන්කර ගැනීමට පහසුවේ. මෙය අඩු ගින්දරේ පිසගන්න. ඩොංගාවල මෙළෙක් බවක් ආපසුව ළිපෙන් ඉවත් කරගන්න.

ළිපෙන් ඉවත්කර ගත්පසු ටිකක් සිසිල් වෙන්න තබන්න.

දැන් ඩොංගාවලින් පල්පය හොඳින් ඉවත්කර ගන්න. ඒ සඳහා ඇල්මෙනියම් පෙනේරයකට ඩොංගා දමා හැන්දකින් කලවම් කරමින් ඩොංගා පල්පය කෝප්පයකට පෙරාගන්න.

දැන් භාජනයක් ළිප තබා එයට ඩොංගා තලපය එකතුකොට අඩු ගින්දරේ පිසින්න. දිගටම කලවම් කරන්න. මඳ වේලාවක් පිසින විට ළා දුඹුරු පැහැ වර්ණයක් ඒවී. ඒ නිසා වෙනමම වර්ණක එකතුකර ගැනීමට අවශ්‍ය වන්නේ නැහැ. මිශ්‍රණය තරමක් ඝනකම් වූ විට එයට වැනිලා සහ දෙහි යුෂ එක්කර ගන්න. දැන් දිගටම කලවම් කරන්න. මඳක් ඝනකම් වූ විට ළිපෙන් බා සිසිල් වෙන්න තබා බෝතල්වල අසුරන්න.

Tharunie