Friday, November 22, 2024
Follow Us

පුඩිං වර්ග කොතරම් රස බලා ඇතත් පොල්වලින් හදන මේ පුඩින් එක නම් ඔබ කවදාවත් රස බලා නැතිව ඇති. එහෙනම් අදම හදලා බලමු.

මේ පොල් පුඩිම හදන්න ග්‍රෑම් 390ක උකු ටින් කිරි එකක්, බිත්තර 3ක්, පොල් කිරි කෝප්ප 1ක්, වැනිලා තේ හැඳි 1ක්, සිහින්ව ගාගත් පොල් කෝප්ප  1ක්, ලුණු ස්වල්පයක් සහ සීනි මේස හැඳි 2ක් අවශ්‍යයි.

 මුලින්ම භාජනයක් ළිප තබා එයට සීනි එකතුකර හැඳිගාමින් නූලක් සේ ඇදෙන ආකාරයට සීනි කැරමල් කර ගන්න. ඉන්පසු මේ කැරමල් එක ට්‍රේ එකකට හෝ ඔබ පුඩිං එක හැදීමට යොදාගන්න භාජනයට එකතු කරන්න.

දැන් වෙනම භාජනයක් ගෙන ටින් කිරි සහ බිත්තර එකතුකර බීට් කරගන්න. එයටම පොල් කිරි, ලුණු සහ වැනිලා ද එකතු කරන්න. දැන් ගාගත් පොල් ටික ද එයටම එකතුකර ස්පැචුලා එකෙන් කලවම් කරගන්න. දැන් මේ මිශ්‍රණය අර කලින් කැරමල් දාගත් ට්‍රේ එකේ කැරමල් එකට උඩින් දමා අවන් එකේ සෙල්සියස් අංශක 180 විනාඩි 30ක් බේක් කරන්න. නැතිනම් ස්ටීම් කරන්නත් පුළුවන්. ලස්සන කරගන්න ඩෙසිකේටඩ් පොල් ස්වල්පයකුත් එකතුකර ගන්න.

Tharunai