මංගල උත්සවයකදී සොඳුරු මනාලියට වාගේම ලස්සනට හැඩවැඩ කරගත් කේක් නිර්මාණයටත් හිමිවන්නේ වැඩි අවධානයක්. ඒ නිසාම මනාලිය, මල් කළඹ වාගේම කේක් එකත් අලංකාරව නිර්මාණය කරගන්න තමයි අපි හැමෝම කැමැති.
රසම රස අඩු වියදම් අතුරුපස රසම රස අඩු වියදම් අතුරුපසක් සාදා ගැනීම
අන්නාසිවලින් සකසන මේ පුඩිම පෙනුමෙන්ම ඉතාම රසවත් බව පෙනී යාවි. අතුරුපසකට වඩා තේ වෙලාවට කදිම මේ රසවත් ආහාරය මේ විදිහට හදලා බලමු.
මෘදුවට හැපෙන මාස්මෙලෝ රස බලන්න කවුද අකැමැති. විශේෂයෙන්ම පොඩ්ඩන් හරිම ආසාවෙන් කන අතුරුපස වර්ග අතරින් ඉහළින්ම තිබෙන අතුරුපසක් කිව්වොත් නිවැරැදියි. නිතරම කන මාස්මෙලෝ කෑල්ලකට වඩා මාස්මෙලෝ පුඩිමක රස බැලුවොත් කොහොම ද? මේ විදිහට හදලා බලන්න.
බුරිටෝ ෆිලින් එක හදන්න කලින් ටෝටිලා රොටිය හදා ගන්න ඕනේ. ටෝටිලා රොටිය හදාගෙන අපිට කැමැති විදිහකට ෆිලින් එක දමාගන්න පුළුවන්.
කලින් කිව්වා වගේ බුරිටෝ හදන්න විශේෂයෙන්ම ගන්නෙ ටෝටිලා රොටිය. ඒක හදන්නෙ මෙහෙමයි.
පාන්පිටි කෝප්ප 2ක්
පොල්තෙල් ස්වල්පයක්
ලුණු ස්වල්පයක්බේකිං පව්ඩර්
තේහැඳි 1ක්
ළා රස්නෙ වතුර කෝප්ප 1/2ක්
සියලුම අවශ්ය ද්රව්ය බෝල් එකකට දාලා හොඳට නීඩ් කරලා ඩෝ එකක් හදාගන්න. මේක තෙත රෙදි කෑල්ලකින් වහලා විනාඩි 30ක් තියන්න. ඊළඟට මේ ඩෝ එක අරන් කොටස්වලට කඩලා ඒ කොටස් ටිකත් හොඳට නීඩ් කරගන්න. ඊළඟට මේවයින් බෝල හදලා විනාඩි 15ක් වහලා තියන්න. ආයෙ ටිකක් නීඩ් කරලා තුනී කරලා බටර් ගාගත් පෑන් එකකට දාලා දෙපැත්ත පුලුස්සා ගන්න.
Tharunie
Page 6 of 36