කල්තියාගෙන රස බලන්්න පුළුවන් මේ සීනි සම්බෝලය ඉඳිආප්ප එක්ක විතරක් නෙවෙයි පාන්, රොටී, බත් මේ ඕනම දෙයක් එක්ක ගැළපෙනවා. එහෙනම් අපි හදලා බලමු.
රතුලූනූ හෝ ලොකුලූනූ කිලෝ 1ක්, උම්බලකඩ ග්රෑම් 200ක්, කෑලි මිරිස් මේස හැඳි 4ක්, සීනි මේස හැඳි 6ක්, රම්පෙ, කරපිංචා මේස හැඳි 2ක්, ඉඟුරු මේස හැඳි 1ක්, සුදුලූනූ මේස හැඳි 1ක්, මිටිකිරි කෝප්ප
1/4 ක්, සියඹලා ක්රීම් මේස හැඳි 3ක්, පොල්තෙල් බෝතල් බාගයක්, ලුණු රස අනුව, කරඳමුංගු, කරාබු නැටි අවශ්යයි.
ලූනු ලියා රන්වන් පාට වනතුරු ගැඹුරු තෙලේ බදින්න. එය තෙල් බේරෙන්න පසෙකින් තබන්න. වෙනත් බඳුනකට තෙල් ටිකක් ළිප තබා රත්කර රම්පෙ, කරපිංචා, ඉඟුරු, සුදුලූනු දමා බැද කරඳමුංගු, කරාබු නැටි අවශ්ය නම් එකතු කරන්න.
ගින්දර අඩුකර උම්බලකඩ දමා බැද එයට බැදගත් ලූනු, සීනි, මිටිකිරි, සියඹලා එකතුකර ලුණු අවශ්ය ප්රමාණයට දමන්න. හොඳින් නිවුණු පසුව බෝතල්වල වෙන වෙනම අසුරා අවශ්ය පරිදි භාවිතයට ගන්න.