මේ හයිද්රාබාද් බිරියානි එක හදන්න හරිම පහසුයි. මං මේ කෑම වේලට මේ බිරියානි එකම තෝර ගත්තේ සකුන්තලා කන්න කැමතිම හයිද්රාබාද් බිරියානි නිසායි.
අරපිරිමැස්ම ගැන හිතනා ගෘහණියන්ටයි මේ චට්නි එක. සති කිහිපයක් වුණත් තියාගෙන ආහාරයට ගත හැකි නිසා මෙවැනි චට්නි එකක් සාදාගෙන තබා ගැනීම ලොකු පහසුවක්.
නිල්වල් දිගු කෙස් කලඹක් ලලනාවකගේ රුව ඔප්නංවන්නට සෘජුවම දායක වේ. රූපලාවණ්ය වෛද්ය විද්යාවට අනුව ඔබට උපතින්ම උරුම වූ හිසකෙස් වියැකී යා නොදෙන්නට ඔබට සහාය වේ.
හැමදාම හදන රොටියට වෙනසක් එකතු කරලා බලමු ද? කෙසෙල් සහ චොකලට් එකතු කරන නිසා පොඩිත්තනුත් ආස වේවි.
ක්ෂණික නූඩ්ල්ස් පැකට් එකක්, සිහින්ව ලියාගත් ලූනු මේස හැඳි 3ක්, සිහින්ව ලියාගත් අමු මිරිස් මේස හැන්දක්, සිහින්ව ලියාගත් කැරට් මේස හැඳි 2ක්, තම්බා පොඩි කරගත් පොඩි අල ගෙඩි 2ක්, පාන් කුඩු, බිත්තරයක්, පාන් පිටි ටිකක්, රස අනුව ලුණු, ගම්මිරිස් සහ කෑලි මිරිස්.
බර්ගර් බන් එක හදන්නේ මෙහෙමයි
මේ බර්ගර් බනිස් හදන්න පාන් පිටි කිලෝ 1යි ග්රෑම් 500ක්, දියර කිරි මිලි ලීටර් 50ක්, ඊස්ට් තේ හැඳි තුනක්, ලුණු ස්වල්පයක්, සීනි ස්වල්පයක්,
බටර් ස්වල්පයක්, බිත්තර 08ක්, තල ඇට ග්රෑම් 50ක් සහ
ජලය මිලි ලීටර් 200 - 250ක් අවශ්යයි.
පළමුව ඊස්ට් උණුසුම් වතුර බඳුනකට දමා එය හොඳින් කලවම්කරගන්න. ඉන්පසු විනාඩි පහක් පමණ එය තිබෙන්නට හරින්න. දැන් බිත්තර 7ක්, බටර්, සීනි, ලුණු, දියර කිරි, සහ පාන් පිටි ගෙන කලින් සාදාගත් ඊස්ට් මිශ්රණයට එකතුකර අවශ්ය ප්රමාණයට වතුර දමා අතේ නොඇලෙන තලපයක් ආකාරයට හොඳින් අනාගන්න.
හොඳින් අනාගත් පිටි මිශ්රණය පිරිසුදු රෙදි කෑල්ලකින් වසා පැයක පමණ කාලයක් තිබෙන්නට හරින්න.
ඉන්පසු ඒවා බර්ගර් හැඩයට සිටින සේ සකසා නැවත වතාවක් පිරිසුදු තැටියක අසුරා පැයක පමණ කාලයක් වසා තබන්න. විදුලි උඳුන සෙල්සියස් අංශක 150ක උෂ්ණත්වයට විනාඩි 10ක් පමණ රත් වෙන්න හරින්න. ඒ අතරතුර ඉතිරි බිත්තරය හොඳින් ගසාගෙන සාදාගත් බර්ගර් හොඳින් තවරා ගන්න. එයට උඩින් තල ඇට කිහිපයක් ඉසගත් පසු විදුලි උඳුනේ මිනිත්තු 40ක් තබා, පිටතට ගෙන නිවෙන්න හරින්න.
දැන් අපි පොළොස් බර්ගර් එක හදමු
මේ සඳහා පොළොස් කිලෝ එකක්, අමු මිරිස් කරල් 4 -5ක්, සුදු ලූනූ බික් 3-4ක්, ඉඟුරු කෑල්ලක්,
ලුණු ස්වල්පයක්, ගම්මිරිස් ස්වල්පයක්, මාලු මිරිස් කරල් 2 -3ක්, කරපිංචා ඉත්තක්, තම්බාගත් කඩල ග්රෑම් 100ක්, තුනපහ, කෑලි මිරිස් සහ කහ කුඩු ස්වල්පය බැගින් අවශ්යයි.
පළමුව පොළොස් ටික ගෙන පොතු හැර වතුර භාජනයක දමා ලුණු සහ කහ මිශ්ර කරගන්න. පසුව වතුර බඳුනක් ළිප තබා කරපිංචා ස්වල්පයක් එකතුකර ලුණු සහ කහ ඊට එකතුකර වතුර උණුවෙන්නට හරින්න.
ඉන්පසු වතුර එක උණුවීගෙන එනකොට සකසාගත් පොළොස් ටික දමා මඳක් තැම්බෙන්නට හරින්න.
ඉන්පසු ඉඟුරු, සුදුලූනූ, අමු මිරිස්, කරපිංචා, මාළු මිරිස්, කෑලි මිරිස්, ලුණු, ගම්මිරිස් එකට මිශ්රකොට ග්රයින්ඩ් කරගන්න. ඉන්පසු තම්බාගත් පොළොස්වලිනුත් කොටසක් ග්රයින්ඩ් කරගන්න. දැන් ග්රයින්ඩ් කරගත් අමුද්රව්ය මිශ්රණයත්, ග්රයින්ඩ් කරගත් පොළොස් ටික සහ තම්බාගත් ඉතිරි පොළොස් ටිකත් තරමක් ලොකු බෝල් එකකට දමා ගන්න. දැන් ඊට තම්බාගත් කඩල පිටි එකතුකර හොඳින් අනාගන්න. දැන් මේ මිශ්රණය කුඩා කොටස්වලට වෙන් කොට බර්ගර් හැඩයට සකසා ගන්න.
මෙසේ සකසාගත් බර්ගර් බටර් ස්වල්පයක් දමා දෙපැත්ත බැදගන්න.
ඉන්පසු ඔබ මුලින් සැකසූ බර්ගර් බනිස් දෙකට මැදින් කපා එහි බටර් ස්වල්පයක් තවරා බර්ගර් පිසගත් බඳුනටම දමා මඳ වේලාවක් දුඹුරු පැහැවන තෙක් තබා ඉවතට ගන්න.
දැන් සලාද කොළ දෙකක් ගෙන ඉන් එකක් බර්ගර් බනිස් පලුවක උඩින් තබා එයට උඩින් බාබක්යු සෝස් තවරන්න. සකසාගත් බර්ගර් එකකුත් ඊට එකතුකර ගන්න. ඉන්පසු දික් අතට කපාගත් පිපිඤ්ඤා ස්වල්පයක් එකතුකර ගන්න. දික් අතට කපාගත් කැරට් සහ රවුම් හැඩයට කපාගත් ලූනූ ද උඩින් තබන්න. බර්ගර් බනිස් එක මතින් ඉතිරි සලාද කොළය ද තබා මෙයොනීස් සෝස් ස්වල්පයක් උඩින් දමා ගන්න.
Tharunie
මේ පේර මසාලා එක පේර අච්චාරුවලට තරමක් සමාන වුණත් මෙය රසෙන් ඉහළයි. ඒ වගේම වෑංංජනයක් ලෙස ආහාරයට එකතුකර ගන්නත් පුළුවන්.
බර්ගර් බන් එක හදන්නේ මෙහෙමයි
මේ බර්ගර් බනිස් හදන්න පාන් පිටි කිලෝ 1යි ග්රෑම් 500ක්, දියර කිරි මිලි ලීටර් 50ක්, ඊස්ට් තේ හැඳි තුනක්, ලුණු ස්වල්පයක්, සීනි ස්වල්පයක්,
වැටකොළු පොතු මැල්ලුම කියද්දි නම් ගොඩක් අයට නුහුරු හැඟීමක් ඇති වෙයි. ඒත් ගමේ ඉන්න වයසක ආච්චි අම්මලනම් මේ මැල්ලුම ගැන හොඳටම දන්නවා.
සුදු කැකුළු හාලේ බතයි, චව් චව් කරියයි, පොල් සම්බෝලයකුයි තිබ්ෙබාත් හිතේ හැටියට කන්න පුළුවන්. අත්තම්මා හදන චව් චව් කරිය ගැන හොඳටම දන්න අප්පච්චි කිව්වේ එහෙමයි.
තම්බාගත් අල ගෙඩි 3ක්, බටර් මේස හැඳි 2ක්, ලුණු, චීස් ස්ප්රෙඩ් මේස හැඳි 1ක් අවශ්යයි.
දෙල් පොතු වෑංජනය හරිම රසවත්. මේ දෙල් පොතු බැදලත් විවිධ කෑම වර්ග හදන්න පුළුවන්. අද අපි දෙල් පොතු වෑංජනය හදලා බලමු. මේ සඳහා අලුත් දෙල් ගෙඩි 1/2ක පොතු, මිටිකිරි හා දියකිරි කෝප්පය බැගින්, තළාගත් සුදුලූනු බික් 2-/3ක්, ලියාගත් රතුලූනු ගෙඩි 2/3ක්, කරපිංචා ඉත්තක්, රම්පේ කැබැල්ලක්, අබ ස්වල්පයක්, අමුමිරිස් 2 ක්, කහ ස්වල්පයක්, අමුතුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්, මිරිස් කුඩු තේ හැන්දක්, බැදපු තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක් ඉදුණු තක්කාලි ගෙඩියක් සහ රස අනුව ලුණු අවශ්යයි.
චව් චව් තෙම්පරාදු කරලත් රස බලන්න පුළුවන්. චව් චව් තෙම්පරාදුවට මේ කළමනා ටික සූදානම් කරගන්න.
මේ පැස්තා එක හදන්න පෙනේ පැස්තා ග්රෑම් 400ක්, කුකුළු මස් ග්රෑම් 200ක්, කැරට් ග්රෑම් 100ක්, බෝංචි ග්රෑම් 100ක්, සුදුලූනු බික් 6ක්, කෑලි මිරිස් මේස හැඳි 2ක්, ගම්මිරිස් තේ හැඳි 11/2ක්, කිරි කෝප්ප 3/4ක්, පාන් පිටි මේස හැඳි 2ක්, බටර් මේස හැඳි 2ක්, ලුණු කුඩු සහ චීස් ස්වල්පයක් අවශ්යයි.
තම්බාගත් අල ගෙඩි 3ක්, බටර් මේස හැඳි 2ක්, ලුණු, චීස් ස්ප්රෙඩ් මේස හැඳි 1ක් අවශ්යයි.
මේ හයිද්රාබාද් බිරියානි එක හදන්න හරිම පහසුයි. මං මේ කෑම වේලට මේ බිරියානි එකම තෝර ගත්තේ සකුන්තලා කන්න කැමතිම හයිද්රාබාද් බිරියානි නිසායි.
Page 8 of 40