Sunday, April 28, 2024
Follow Us
Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

Cookery

ආහාරයක හෝ පානයක රසට වඩා  වැදගත් වෙන්නේ සිරුරේ ප්‍රතිශක්තිකරණය හොඳින් පවත්වාගෙන යාම කියන කාරණාවට ඔබ දෑතම ඔසවලා එකඟ වෙනවා නේද?  ප්‍රතිශක්තිකරණය හොඳින් පවත්වා ගන්නා ආහාර වර්ග ගැන නිතරම කතා කළත් පාන වර්ග ගැන නම් කතා බහ කරනවා අඩුයි. ඒ නිසාම අපි හිතුවා ප්‍රතිශක්තිකරණ සහිත පාන වර්ග කීපයක් සකසා ගන්න හැටි ඔබට කියලා දෙන්න.

උපදෙස්

සූපවේදී සර්වදර්ශනී අප්සරා

පිපිඤ්ඤා ලෙමනේඩ්

උණුකර නිවාගත් වතුර

චොප්කර ගත් පිපිඤ්ඤා ගෙඩි දෙකක්

ලෙමන් ගෙඩි දෙකක යුෂ

මී පැණි තේ හැඳි 4ක්

ග්‍රීන් ටී

අවශ්‍ය නම් අයිස් කැට

පළමුව චොප් කළ පිපිඤ්ඤාවලට වතුර එකතු කරන්න. ඉන්පසු ලෙමන් යුෂවලට මී පැණි සහ ග්‍රීන් ටී ස්වප්ලයක් එක්කර වෙනම මිශ්‍රණයක් සකසා ගන්න. දැන් පිපිඤ්ඤා වතුර සහ එම මිශ්‍රණය හොඳින් කලවම් කරගන්න. ඔබට සෙම් අමාරු නැතිනම් පමණක් අයිස් කැට එකතුකර පානය කරන්න.

Tharunie 

Cookery

මළබතට සම්ප්‍රදායානුකූලව පැවත එන ආහාර වට්ටෝරුවක් තමයි වට්ටක්කා, බල කරවල, අළුකෙසෙල් ව්‍යාංජන. දැන් නම් ගොඩාක් දුරට මේ රටාවේ වෙනස් වීමක් දක්නට ලැබෙනවා. මළගෙදර මඟුල් ගේක තරම් කෑම ජාති තමන්ගේ තත්ත්වෙ පේන්නත් එක්ක මළගෙදර එන අයට පිළිගන්වන්න රැල්ලක් හැදීගෙන එනවා.

Cookery

රෑට කෑවොත් මරු එයි දවල්ට කෑවොත්"මරු"වෙයි

Cookery

සීතලට වැහි වැටෙන වෙලාවක ගත දැවටෙන සීතල මකාලන්න උණුම උණු කෝපි කෝප්පයකට තියෙන්නේ පුදුමාකාර හැකියාවකි.

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

Cookery

ආදරණීය පුංචි දියණියන්ගේ, පුතාලගේ උපන්දින එකටම යෙදෙන අවස්ථා තියෙනවා. ඒ වගේ වෙලාවට දවස් කිහිපයක් එහාමෙහා වුණත් උපන්දිනය එකටම සමරන්න තමයි අම්මලා උනන්දු වෙන්නේ. ඒ විතරක් නෙමෙයි දෙන්නටම එකතුවෙලා කපන්න පුළුවන් විදිහට කේක් එකක් හදන්නත් අම්මලා කැමතියි.

Cookery

අන්නාසි ජෑම්වලට ආස කරන අයටයි මේ ජෑම් එක. හදන්නත් පහසුයි. හදලා බලන්නකෝ රස කොහොමද කියලා.

Cookery

රන්වන් වරල් සලමින් එහා මෙහා පිහිනා යන සුරතල් මාළු යාළුවන්ට පුංචි පුතු කොයිතරම් මනාපද? ඔවුන්ගේ දඟකාරකම් බලමින්, පුංචි අත්පොඩි සලමින් පැය ගාණක් වුවත් ඔහු කාලය ගත කරාවි. ඉතින් ඒ අපූරු මාළු යාළුවෝ එකතු කරන් නිර්මාණය කළ මේ අලංකාර කේක් එක පුතුගේ උපන් දිනයට ලැබෙන වටිනාම තිළිණයක් වේවි.

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

Cookery

සාමාන්‍යයෙන් වෙළෙඳපොළේවත් ගන්න නැති ජෑම් වර්ගයක් තමයි පැණි වරකා ජෑම්.

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

Cookery

තෙල් අඩුවෙන් කන්න කැමති නැත්නම් එයා ෆ්‍රයර් අවන් වල බටු බැදල මෝජු එහෙම හදපු විශේෂයෙන්ම ලංකාවෙ අය දැන් එයා ෆ්‍රයර් භාවිතය අවම කරල ඇති කරන්ට් බිල් නිසා.