Saturday, November 23, 2024
Follow Us
කල් තියන් කන්න අඹ මෝජු

අඹ චට්නි, එහෙමත් නැත්නම් අඹ වෑංජන නම් ඔබ ඕනෑ තරම් රස බලා ඇති. ඒත් ඔබ නිකමටවත් හිතන්නට නැතුව ඇති අඹ මෝජු කියලා කෑමක් ගැන.

ඔන්න අද අපි කියන්න යන්නේ අඹ මෝජුවක් හදා ගන්න විදිහ ගැනයි. ඒ සඳහා අවශ්‍ය කරන්නේ පැසුණු අඹ ගෙඩි 3 ක්, උම්බලකඩ කැබැලි ග්‍රෑම් 50 ක්, කෑලි මිරිස් මේස හැඳි 1 ක්, අඹරා ගත් ඉඟුරු තේ හැඳි 1 ක්, අඹරා ගත් සුදු ලූනු මේස හැඳි 1ක්, විනාකිරි මේස හැඳි 2-3 ක්, සීනි මේස හැඳි 1ක්, ලොකු ලූනු ගෙඩි 3 ක්, අමු මිරිස් කරල් 6ක්, බැද ගැනීමට තෙල් සහ රස අනුව ලුණු. 

මුලින්ම අඹ ගෙඩියේ ‍පොත්ත පිටින්ම තීරු කපා ගන්න. ලූනු සිහින්ව ලියා ගන්න. අමු මිරිස්ද දෙකට පළාගන්න. දැන් අඹ කැබලි, ලූනු, අමු මිරිස්, උම්බලකඩ වෙන වෙනම රත්වූ ගැඹුරු තෙ‍ලේ බැදගන්න. තෙල් බේරෙන්නට තබන්න. දැන් මැටි ඇතිලියක් ගෙන එයට තෙල් ටිකක් දමා ළිප තබන්න.

තෙල් ටික රත්වන විට ඉඟුරු, සුදුලූනු දමන්න. කෑලි මිරිස්, ලුණු, සීනි දමන්න. විනාකිරිද දමන්න. දැන් බැදගත් සියල්ල එක්කර කලවම්කර ගන්න.