බත් පතකට අන්නාසි සලාදයක් එකතු වෙනවා කියන්නේ වැඩියෙන්ම ආස වෙන්නේ පොඩ්ඩෝ. කවුරුත් රස බලන්න කැමැති අන්නාසි සලාදයකුත් මේ විදිහට එකතුකර ගනිමු.
මේ සඳහා අන්නාසි ගෙඩි 1ක්, තක්කාලි ගෙඩි 2ක්, අමු මිරිස් කරල් 2 ක්, බී ලූනු ගෙඩි 2 ක්, සුදුලූනු තේ හැඳි 1ක්, මී කිරි මේස හැඳි 2ක්, සීනි තේ හැඳි 2ක්, දෙහියුෂ, ලූණු සහ ගම්මිරිස් කුඩු අවශ්යයි.
අන්නාසි ගෙඩිය පොතු හැර කොටු හැඩයට කපාගන්න. තක්කාලිත් කොටු හැඩයට කපාගන්න. අමු මිරිස් ඇලයට කපන්න. බී ලූනු හා සුදුලූනු සිහින්ව ලියා ගන්න. දැන් මේ සියල්ල එකට මිශ්ර කරගෙන රස පදමට ලුණු හා ගම්මිරිස් එකතුකර ගන්න.