Friday, November 01, 2024
Follow Us

අල කිරට උයන්න හැමෝම දැනගෙන හිටියට කිරි රහට අල කරියක් හදන විදිහයි අද කියලා දෙන්නේ.

මේ සඳහා අර්තාපල් ග්‍රෑම් 300ක්, කපාගත් අමු මිරිස් කරල් 2ක්, කුරුඳු කෑල්ලක්, ලියාගත් ලූනූ ගෙඩි 1/2ක්, කරපිංචා, රම්පෙ, කහකුඩු තේ හැඳි 1/2ක්, අබ කුඩු තේ හැඳි 1/4ක්, සූදුරු කුඩු තේ හැඳි 1/4ක්, උළුහාල් තේ හැන්දක්, මිටිකිරි කෝප්ප 2ක් සහ ලුණු ස්වල්පයක් අවශ්‍යයි.

පළමුව අල ටික ලුණු දමා තම්බගන්න. කෑලි කපාගන්න. ලොකු භාජනයකට පොල්කිරි සහ අනෙක් සියල්ලම එකතු කරන්න. ඉන්පසු රස අනුව ලුණු එකතු කරගෙන උතුරනකම් හැඳිගාන්න. කිරි උතුරගෙන එනකොට අල ටික දාලා ටිකකින් ළිප නිවාගන්න.

පළමුව අල ටික ලුණු දාලා තම්බාගන්න. පොතු හැර කෑලි කපාගන්න. ලොකු භාජනයකට පොල්කිරි එක්ක අනික් සියල්ලම දාලා රස අනුව ලුණු එකතු කරගෙන උතුරනකම් හැඳිගාන්න. කිරි උතුරගෙන එනකොට අල ටික දාලා ටිකකින් ළිප නිවාගන්න. හදලම බලන්න වෙනදා හදන අල හොද්ද වගේද මේක කියල. 

 

Tharunie