ගස්යට ඉඳිලා වැටෙන අඹ ගෙඩියකින් රසම රස කේක් එකක් මෙහෙම හදමු. මේ සඳහා හොඳින් ඉදුණු අඹ ගෙඩි 1ක්, සීනි කෝප්ප 1ක්, පාන්පිටි කෝප්ප 1ක්, කිරි කෝප්ප 3/4ක්, බටර් මේස හැඳි 5ක්, බේකිං පවුඩර් තේ හැඳි 1 1/2ක්, වැනිලා ස්වල්පයක් සහ ලුණු ස්වල්පයක් අවශ්ය වේ.
මුලින්ම අඹ ගෙඩිය පොඩි කෑලිවලට කපාගෙන බ්ලෙන්ඩ්කර ගන්න. ඉන්පසු භාජනයක් ළිප තියා මේ බ්ලෙන්ඩ්කර ගත් අඹ, සීනි කෝප්ප 1/2ක් හා ලුණු ටිකක් දාලා සීනි දියවෙනකල් හැඳිගාන්න. සීනි ටික දිය වී අඹ ටික ඝන මිශ්රණයක් වූ පසු ළිප නිවන්න.
ඉතිරි සීනි හා බටර් එකතු කරලා බීට්කර ගන්න. හොඳට බීට් වුණාම වැනිලා, කිරි දාලා බීට්කර ගන්න.
පිටිවලට බේකිං පවුඩර් දාලා දෙපාරක් හලාගන්න. මෙය සීනි හා බටර් මිශ්රණයට එකතු කරලා මුලින්ම හදාගත්තු අඹ මිශ්රණයෙන් තේ හැඳි 5ක් වගේ දාලා කලවම්කර ගන්න.
ඉන්පසු බටර් ගාගත් ට්රේ එකකට මිශ්රණය දාලා විනාඩි 40ක් සෙල්සියස් අංශක 180ට බේක්කර ගන්න.
කේක් එක බේක් වුණාම නිවෙන්න තියලා හදාගත් ටොපින් එක උඩින් දාගන්න. කැමති නම් අඹ කෑලිත් කපලා සරසාගන්න.
Tharunie