රසම රස අඹ ස්මූති හදන්න අඹ ගෙඩි 3ක්, අඩු මේද කිරි කෝප්ප 1/2ක්, කරදමුංගු කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්, සීනි හෝ මී පැණි ස්වල්පයක් සහ අයිස් කැට අවශ්ය වෙනවා.
අඹ පිරිසුදුකර පොතු හැර කැබලිවලට කපා හොඳින් ක්රීම් බවට පත්වන තෙක් බ්ලෙන්ඩ්කර ගන්න. එයට කරදමුංගු, කිරි සහ මී පැණි ද එක් කොට මිශ්රකර ගන්න. අඩුම තරමින් පැය 4ක් වත් ශීතකරණයේ තබා පිළිගන්වන්න.
සෑමවිටම භාවිත කිරීමට පෙර පැයක් පමණවත් ජලය තුළ අඹ පොඟවා ගැනීමෙන් අඹවල ඇති තාපය තුරන් කිරීමට උපකාරී වේ. අඹවල රසය අනුව යෙදිය යුතු සීනි ප්රමාණය තීරණය කරන්න. ඔබ කැමති අන්දමට යොදන කිරි ප්රමාණය හා වර්ගය වෙනස්කර ගන්න. කරදමුංගු භාවිත කිරීම අනිවාර්ය නොවේ. ඔබ කැමති නම් පිළිගැන්වීමට පෙර කැපූ ආමන්ඩ් සහ පිස්ටාචියෝ ද එක් කළ හැකිය.