කල්තියාගෙන රස බලන්න පුළුවන් අඹ ජෑම් එකක් ගෙදරදීම හදනවා කියන්නේ පොඩ්ඩන්ටත් බය නැතුව දෙන්න පුළුවන්.
ඉතින් මේ රසම රස ජෑම් එක හදන්න හොඳට ඉදුණු අඹ ගෙඩි 4ක්, සීනි ග්රෑම් 200ක් සහ දෙහි යුෂ ස්වල්පයක් අවශ්ය වේ.
මුලින්ම පොතු අයින් කරලා අඹ ටික කපාගෙන වතුර චුට්ටක් දාලා බ්ලෙන්ඩ්කර ගන්න. ඉන්පසු භාජනයකට මේ ටික දාලා සීනි එකතු කරලා ළිපේ තියලා හැඳිගාන්න. වතුර ගතිය ඉවත් වෙලා උකු වෙනකොට දෙහි යුෂ ටික දාගන්න. දිගටම හැඳි ගාන්න. අඩිය අල්ලන්න නොදී හැඳිගාන එකයි වෙන්න ඕනේ. නැත්තම් ජෑම් එකේ පාට වෙනස් වෙන්න බලනවා. නූල් ඇදෙන පදමට ආවම ළිපෙන් බාගන්න. උණුවෙන්ම ජීවාණුහරණය කරපු බෝතලේකට දාගන්න.