විවිධ විදිහේ බත් වර්ග රස බලා තිබුණත් තවමත් කඩල පරිප්පු බතක රස බලා නැති අයටයි මේ රසවත් බත. බත් නොකන පොඩි අයත් හරිම ආසාවෙන් රස බලාවි. මේ විදිහට හදලා බලන්නකෝ.
මේ සඳහා කීරි සම්බා සහල් ග්රෑම් 250 ක්, කඩල පරිප්පු ග්රෑම් 250, රතුලූනූ 150ක්, සුදුලූනූ 2-3ක්, අමු මිරිස් කරල් 2ක්, බටර් ස්වල්පයක්, තුනපහ තේ හැඳි බාගයයි, සූදුරු තේ හැඳි බාගයක්, කහ තේ හැඳි කාලක් සහ රස අනුව ලුණු අවශ්යයි.
මුලින්ම පෑන් එකකට බටර් ටික දාගන්න. රත්වන කොට සුදුලූනූ, අමු මිරිස්, රතුලූනූ, කුඩුකර ගත් සූදුරු, කහ, තුනපහ එකතුකර බැද ගන්න. එයට පරිප්පු, හාල් එකතුකර ගෙන හොඳින් බැදගන්න. අවශ්ය ප්රමාණයට වතුර එක්කර සාමාන්ය බතක් පිස ගන්නා ආකාරයට මෙය පිස ගන්න.
Tharunie