ඉඳිආප්ප කියද්දි සම්බෝලයක් නැතුව කොහොමද. හැමදාම හදන පොල් සම්බෝලයට වෙනසක් එකතුකරගෙන මේ විදිහට හදලා බලමු.
මේ සඳහා ගාගත් පොල් කෝප්ප 2ක්, තලපත් කරවල කුඩා කැබැලි 4 -5ක්, රතුලූනූ ගෙඩි 10ක්, වියළි මිරිස් කරල් 8ක්, ගම්මිරිස් ඇට 15ක්, සුදුලූනූ බික් 4ක්, දෙහි ගෙඩියක යුෂ මේ සඳහා අවශ්යයි.
කරවල, සුදුලූනූ, රතුලූනූ, වියළි මිරිස්, කබලක හෝ අඟුරුමත දමා පුලුස්සා ගන්න. ඒ සියල්ල වංගෙඩියකට දමා ගම්මිරිස් ඇට සහ පොල් එකතුකර හොඳින් කලවම්කරමින් කොටා ගන්න. කොටාගත් පොල් සම්බෝලය දීසියකට දමා දෙහි යුෂ සහ රස අනූව ලුණු එකතුකර හොඳින් අනාගන්න.
Tharunie