Friday, November 22, 2024
Follow Us
කරවල පොල් සම්බෝලේ

ඉඳිආප්ප කියද්දි සම්බෝලයක් නැතුව කොහොමද. හැමදාම හදන පොල් සම්බෝලයට වෙනසක් එකතුකරගෙන මේ විදිහට හදලා බලමු.

මේ සඳහා ගාගත් පොල් කෝප්ප 2ක්, තලපත් කරවල කුඩා කැබැලි 4 -5ක්, රතුලූනූ ගෙඩි 10ක්, වියළි මිරිස් කරල් 8ක්, ගම්මිරිස් ඇට 15ක්, සුදුලූනූ බික් 4ක්, දෙහි ගෙඩියක යුෂ මේ සඳහා අවශ්‍යයි.

කරවල, සුදුලූනූ, රතුලූනූ, වියළි මිරිස්, කබලක හෝ අඟුරුමත දමා පුලුස්සා ගන්න. ඒ සියල්ල වංගෙඩියකට දමා ගම්මිරිස් ඇට සහ පොල් එකතුකර හොඳින් කලවම්කරමින් කොටා ගන්න. කොටාගත් පොල් සම්බෝලය දීසියකට දමා දෙහි යුෂ සහ රස අනූව ලුණු එකතුකර හොඳින් අනාගන්න.

Tharunie