අවශ්ය ද්රව්ය
ඇඹරැල්ලා කිලෝ 1ක්
සීනි ග්රෑම් 600ක්
ඉඟුරු ග්රෑම් 20ක්
විනාකිරි කෝප්ප 1ක්
සුදුලූනු බික් 5 - 6ක්
එනසාල් හා කරාබු නැටි කිහිපයක්
මිරිස්කුඩු තේ හැඳි 5ක්
ලුණු රස අනුව
කුරුඳු පොතු කෑල්ලක්
සාදන ක්රමය -
01. ඉඟුරු, සුදුලූනු, එනසාල්, කරාබු නැටි හා කුරුඳු පොතු ඔක්කොම දමා විනාකිරි කෝප්ප 1/2ක් එක්ක බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.
02. භාජනයක් ළිපේ තියලා මේ බ්ලෙන්ඩ් කරගත් ටික දාලා ඉතුරු විනාකිරි ටිකත් දාලා සීනි එක්ක ළිපේ තියන්න. ලුණු ටිකකුත් දාගන්න.
03. සීනි දියවෙලා උතුරනකොට කපාගත් ඇඹරැල්ලා ටික එකතු කරන්න. මඳ ගින්දරේ හොඳට හැඳි ගාගන්න.
04. ඉස්ම හිඳී නොයන සේ යන්තම් තෙත ගතියට හැඳිගාගෙන ළිපෙන් බාගන්න.
Tharuni