ඕලු දඬු හැම කෙනකුට ම සොයා ගත නොහැකි වුවත් එය හදන ආකාරය දැන සිටියොත් කෙදිනක හෝ සකසා රස බැලිය හැකියි. නෙළුම් දඬු ආහාරයට ගත්තත් බොහෝ දෙනෙක් ඕලු දඬු ආහාරයට ගන්නා බව නොදන්නවා විය හැකියි. එහෙමනම් ඕලු දඬු ව්යංජනය සකසන්නේ කෙසේදැයි දැන් අපි බලමු.
මේ දිනවල අපට පුරුදු විදියට ආහාර ගන්න තරමක් අපහසුයි. ඒත් පෝෂණය ගැන නොහිතා ආහාර ගන්නත් බැහැ. ගෙවත්තෙන් සපයා ගත හැකි දෙයින් රස ගුණ පිරි පෝෂණීය ආහාර වේලක් සකසා ගැනීමයි කළ යුත්තේ. මේ නිවිති පපඩම් නිවිති කන්න අකැමැති පොඩ්ඩන්ට වුණත් නිවිති කන්න කැමැත්තක් ඇති කරාවි.
මේ තරම් පොල් තියෙන රටේ පොල් සම්බෝලයක් හදා ගන්න බැරි කෙනෙක් වෙතොත් ඒ කලාතුරකින් තමයි. ඒත් ඉතින් මේ පොල් සම්බෝලේ හදන විවිධ ක්රම තියෙනවා. සමහරු කොටලා හදනවා. සමහරු කොටන්නේ නැතුව අතින් අනලා විතරක් හදනවා.
කාමරංගා බොහෝ විට ගස් යට වැටී නාස්තිවන පලතුරක්. ඒත් මේ කාලයේ දී කෑමට ගත හැකි කිසිම දෙයක් ඉවත දැමිය යුතු නැහැ. ජෑම් සකසා තැබීමෙන් අපට අවශ්ය වෙලාවකට ඒවා ප්රයෝජනයට ගත හැකියි.
දිය රස නිසා අළු පුහුල් අපිට අගේ නැති වුණාට "පුහුල් හොරා කරෙන් දැනේ" කියලා ප්රස්ථා පිරුලක් ජනප්රවාදයේ තියෙනවා. අපේ ගැමියන්ට හොරකම් කරගෙන යන්න තරම් වටිනා එළවළුවක් වීම නිසායි.
සිහින්ව කපාගත් අළු කෙසෙල් පොතු (කපාගත් සැණින්ම ලුණු මිශ්ර වතුරට දාන්න. නැත්නම් කහට පිපෙනවා)
Page 17 of 35