අවශ්ය ද්රව්ය
ගාගත් පොල් ග්රෑම් 250ක්
* සීනි ග්රෑම් 350ක්
* වතුර කෝප්ප 1/2ක්
* වැනිලා තේ හැන්දක්
* බටර් මේස හැඳි 01ක්
* කැමති වර්ණයකින් ආහාර වර්ණක බිංදු දෙකක්
*මුලින්ම බේකිං පේපර් එකක් දාලා තැටියක් ලෑස්ති කරගන්න.
*නොන්ස්ටික් පෑන් එකක් ළිපේ තියලා සීනි එකතු කරන්න.
* එයටම වතුරත් එකතුකරලා සීනි ටික දියකර රත් කරගන්න.
* සීනි ටික උතුරගෙන එද්දි පොල් ටික එකතු කරන්න.
* වැනිලත් එකතු කරන්න.
* හොඳින් කලවම්කර කැමති වර්ණයකින් ආහාර වර්ණක බිංදුවක් දෙකක් එකතු කරන්න.
* වතුර ගතිය හිඳිලා පොල් ටික සීනිවලට උරාගත්තට පස්සේ බටර් ටික එකතුකරන්න.
* වෙනත් දෝසි වර්ග සෑදීමේ දී මෙන් නොව පොල් දෝසි හදද්දි ගුළියක් වගේ එකට එකතුකරන්න බෑ. මේ නිසා පොල් දෝසි සෑදීමේ දී මිශ්රණය තුනීකරලා කෑලි කපාගන්න පුළුවන් පදම ආ විට ළිපෙන් ඉවතට ගෙන තැටියට එක්කර තුනී කරන්න.
* යන්තම් නිවෙන්න හැරලා බටර් ගාගත් පිහියකින් කෑලි කපාගන්න.
* හොඳින් නිවුණු පසු කෑලි වෙන්කර ගන්න.