Monday, April 29, 2024
Follow Us
පොල් දෝසි

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

 

ගාගත් පොල් ග්‍රෑම් 250ක්

* සීනි ග්‍රෑම් 350ක්

* වතුර කෝප්ප 1/2ක්

* වැනිලා තේ හැන්දක්

* බටර් මේස හැඳි 01ක්

* කැමති වර්ණයකින් ආහාර වර්ණක බිංදු දෙකක්

*මුලින්ම බේකිං පේපර් එකක් දාලා තැටියක් ලෑස්ති කරගන්න.

*නොන්ස්ටික් පෑන් එකක් ළිපේ තියලා සීනි එකතු කරන්න.

* එයටම වතුරත් එකතුකරලා සීනි ටික දියකර රත් කරගන්න.

* සීනි ටික උතුරගෙන එද්දි පොල් ටික එකතු කරන්න.

* වැනිලත් එකතු කරන්න.

* හොඳින් කලවම්කර කැමති වර්ණයකින් ආහාර වර්ණක බිංදුවක් දෙකක් එකතු කරන්න.

* වතුර ගතිය හිඳිලා පොල් ටික සීනිවලට උරාගත්තට පස්සේ බටර් ටික එකතුකරන්න.

* වෙනත් දෝසි වර්ග සෑදීමේ දී මෙන් නොව පොල් දෝසි හදද්දි ගුළියක් වගේ එකට එකතුකරන්න බෑ. මේ නිසා පොල් දෝසි සෑදීමේ දී මිශ්‍රණය තුනීකරලා කෑලි කපාගන්න පුළුවන් පදම ආ විට ළිපෙන් ඉවතට ගෙන තැටියට එක්කර තුනී කරන්න.

* යන්තම් නිවෙන්න හැරලා බටර් ගාගත් පිහියකින් කෑලි කපාගන්න.

* හොඳින් නිවුණු පසු කෑලි වෙන්කර ගන්න.