නියමිත ප්රමාණයට අවශ්ය කේක් තැටිය තෝරගන්න. උදාහරණයක් හැටියට ග්රෑම් 500ක ප්රමාණයක් නම් සම්පූර්ණ කේක් මිශ්රණය අඟල් 6ක තැටියක් භාවිතා කරන්න.
* නියමිත ප්රමාණයට තැටිය ලෑස්ති කරගත්තේ නැත්නම් , අපි හිතමු තැටිය පොඩි නම් කේක් එක බේක් වෙන වෙලාවට කේක් එක පිපිලා උතුරලා යනවා.
* නිතරම තැටිය ලෑස්ති කරද්දි 1/3 ක ප්රමාණයක් ඉඩ තියෙන්න ඕනේ පිපෙන්න.
* නියමිත අවන් උෂ්ණත්වය තබන්න. උෂ්ණත්වය වැඩි වුණොත් කේක් එක තද ගතියෙන් යුක්ත වෙනවා.
* නියමිත වෙලාවත් සුවඳත් එනතුරු අවන් එක අරින්න එපා. නැතිනම් කේක් එක මැදින් බහිනවා.
කේක් එක බේක් වෙලාද කියලා අපි බලන්නේ හරි මැදට ස්ටික් එකක් යොදලා. ඒ විදිහට හරි මැදට යොදන්නේ කේක් එකක් පිපීමේදි වටෙන් පිපිලා අන්තිමට තමයි මැද හරිය පිපෙන්නේ.