අච්චාරු කා අතරත් ජනප්රිය වන අතර මැලේ අච්චාරු ඇතුළු අච්චාරු වර්ග රැසක් තිබේ.කෑම පිසීම කලාවක් කරගත්තු කෙනකුගේ අතින් පිළියෙලවන අච්චාරුවෙන් වෑහෙන රසය මතක් වේ.
අලුත් අවුරුද්ද කියන්නේ අලුත් අලුත් බලාපොරොත්තු ඇති කරන නැවුම් බලාපොරොත්තු සමඟ ජීවිතය පටන් ගන්න හොඳම කාලය.
අවශ්ය ද්රව්ය
පොල්කිරි මිලිලීටර් 500
සීනී මේස හැඳි 4
කෝන්ෆ්ලා මේස හැඳි 4
කැමති වර්ණයකින් කලරින්
සාදාගන්නා ආකාරය
අමුද්රව්ය සියල්ල එකට මිශ්ර කර භාජනයකට දමා ළිප තබා මදගින්නෙ මිනිත්තු 7-8 ක් උකු වනතුරු මිශ්රකර ළිපෙන් බාගන්න. එම මිශ්රණය කොටස් දෙකකට බෙදා එක් කොටසකට කැමති වර්ණයක් යොදා වර්ණ දෙකෙන් තට්ටු දෙකක් හිටින සේ අතුරාගන්න. මද වේලාවක් නිවෙන්නට හැර පැයක් පමණ ශීතකරණයේ තබන්න.
Navaliya
ශ්රී ලාංකිකයන් වස විසෙන් තොර දේශීය ආහාරවලට හුරු කරවීමෙහිලා සුවිශේෂී කාර්යභාරයක් ඉටුකරන ස්ථානයක් ලෙස උමංදාව හඳුන්වාදිය හැකියි.
අලුත් අවුරුදු චාරිත්ර වාරිත්ර අහවර වුණත් අවුරුදු අසිරිය තාමත් හිත් පුරා පැතිරිලා. තෑගි බෝග පොදි බැඳගෙන යන නෑදෑ ගමන් වාගේම යාළු හිත මිතුරන් එකතුවන ප්රියසාද තාම අහවර නෑ.
සිත් පහන්වන බැතිබර වෙසක් සමය උදා වෙලා. උතුම් තෙමඟුල සිහිකරන වෙසක් පොහොයට හැමෝම සූදානම් වෙන්නේ පහන් සිතින්. ඒ නිසාම බෞද්ධ ජනතාව මේ සමයේ නිර්මාංස දිවි පෙවෙතක් ගත කරන්න වැඩි වැඩියෙන් නැඹුරු වෙනවා. ඒ නිසාම මේ නිර්මාංස ආහාර වට්ටෝරු කිහිපය ඔබටයි.
හැමදාමත් සුවිශේෂී දේ පළමුවෙන්ම ඔබට රැගෙන එන තරුණී පුවත්පත හරහා උමංදාවේ සුවිශේෂ ආහාර සකසා ගන්නා ආකාරය ඔබට කියා දීමට අප සූදානම්
අලුත් අවුරුදු කැවිලි මේසය තවත් කලඑළි කරන්න නම් අපූරු කේක් නිර්මාණයකුත් තියෙන්නම ඕනෙ. ඉතින් මෙදා සැරේ අවුරුදු සමරන්න රසය වාගේම හරිම ලස්සන කේක් එකක් පිරිනමන්න අපි හිතුවා.
මේ බක් මාසයේ අවසන් සතියයි. අනතුරුව උදා වන්නේ මැයි මාසය එහෙමත් නැත්නම් මල් මංගල මාසයයි. ආදරණීය හදවත් එකට බැඳෙන ප්රේමණීය මාසයයි.
මල බද්ධය වාගේ රෝගී තත්ත්වයෙන් පීඩා විඳින බොහෝ දෙනකුට ඉතාමත් ගුණදායක ව්යංජනයකි මේ තෙල් අල කොළ ඇඹුල. ඇතැම් ප්රදේශවල මේ තෙල් අල කොළ වෙනත් නම්වලින් හඳුන්වන නමුදු මෙය ඇඹුලක් ලෙසින් පිළියෙල කරගන්නා ඉතාමත් රසවත් ව්යංජනයකි.
Page 15 of 40