Saturday, July 27, 2024
Follow Us
බණ්ඩක්කා බැදුම

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

කෑලි කපා ගත් බණ්ඩක්කා ග්‍රෑම් 250 යි (ගැඹුරු තෙලේ යාන්තමට බැඳගත් )

මිටි කිරි කෝප්ප 1/2යි

කහකුඩු තේ හැඳි 1/4යි

අමු මිරිස් තේ හැඳි 1/4යි

මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/4යි

කළු කුඩු තේ හැඳි 1/4යි (බැදගත් තුනපහ කුඩු)

රස අනුව ලුණු

රම්පෙ, කරපිංචා

( රතුලූනූ, සුදුලූනූ සහ අමු මිරිස් ගැඹුරු තෙලේ බැදගත්)

භාජනයක් ගෙන එයට මිටිකිරි ටික දමා ලුණු හැර ඉතුරු තුනපහ දමා උතුරවා ගන්න. ඉන්පසු එයට බැදගත් රම්පෙ, කරපිංචා, රතුලූනූ, සුදුලූනූ, අමු මිරිස් එකතුකර ලුණු ද දමා ගන්න. දැන් මෙයට බැදගත් බණ්ඩක්කා දමා උතුරන විට ළිප නිවා කෑමට ගන්න.

 

-Tharunie