අවශ්ය ද්රව්ය
අළු කෙසෙල් ග්රෑම් 500ක්
මිටිකිරි කෝප්ප 1ක්
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/4ක්
අමු තුනපහ තේ හැඳි 1/4ක්
මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/4ක්
කළු කුඩු තේ හැඳි 1/4ක්
රස අනුව ලුණු කුඩු ස්වල්පයක්
රම්පේ, කරපිංචා මිටක්
අමු මිරිස් කරල් 2/3ක්
රතුලූනු ගෙඩි 4/5ක්
සුදුලූනූ බික් 6ක්
මේවා සිහින්ව කපා ගැඹුරු තෙලේ බැඳගන්න. භාජනයක් ගෙන එයට මිටිකිරි ටික එකතු කරන්න. ඉන්පසු එයට ලුණු හැර තුනපහ ටික දමන්න. මෙය හොඳින් කලවම්කර ළිපේ තබා උතුරා ගන්න. කිරි ටික උතුරන විට එයට බැදගත් අළු කෙසෙල් සහ රතලූනු, සුදුලූනූ, අමු මිරිස්, රම්පෙ කරපිංචා එකතුකරන්න. දැන් රස අනුව ලුණු දමා හොඳින් මිශ්රකර ළිප නිවා ගන්න.
Tharunie