අවශ්ය ද්රව්ය
කොට්ටම්බා මද 40ක් පමණ
* උළුහාල් තේ හැඳි 01ක්
* අමු තුනපහ තේ හැඳි 01ක්
* ගම්මිරිස් තේ හැඳි 01ක්
* කහ කුඩු
තේ හැඳි 1/4ක්
* ගොරකා බික් 2ක්
* කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්
* රතු ලූනු ගෙඩි 04ක්
* රම්පෙ සහ කරපිංචා
* පොල් කිරි කෝප්ප 2ක්
* අබ ක්රීම් තේ හැඳි 01ක්
* අමු මිරිස් කරල් 2ක්
* ලුණු ස්වල්පයක්
* කොට්ටම්බා මද සෝදා ගෙන බඳුනකට දමා එයට තුනපහ, කහ, සුදුලූනූ, උළුහාල්, කුරුඳු පොතු, කරපිංචා, රම්පේ, ගම්මිරිස්, අමු මිරිස් දමා හොඳින් කලවම් කරන්න.
* එයට පොල් කිරි කෝප්පයක් දමා මඳ ගින්නේ මඳක් තැම්බීමට තබන්න.
* ඉන්පසු එම මිශ්රණයට ලුණු, ගොරකා, අබ ක්රීම් යොදා අනෙක් පොල් කිරි කෝප්පයත් එක්කර කලවම්කර නැවතත් හොඳින් තැම්බෙන තෙක් තබා ළිපෙන් බා ගන්න.
Tharunie