කැලිෆෝනියා බුරිටෝ
අවශ්ය ද්රව්ය
කුකුළු මස් කැබලි කිහිපයක්
සිහින්ව කපාගත් ලූනූ ගෙඩියක්
තළාගත් තක්කාලි ගෙඩියක්
මයෝනිස් මේසහැඳි 2ක්
කිරි මේසහැඳි 2ක්
දෙහි යුෂ ස්වල්පයක්
ලුණු හා ගම්මිරිස්කුඩු
බැදගත් අල තීරු
ස්වල්පයක් මිරිස්කුඩු තේහැඳි 2ක්
කහකුඩු තේහැඳි 1/2 ක්
තුනපහකුඩු තේහැඳි 1ක්
හොට් සෝස් ස්වල්පයක්
තළාගත් කොත්තමල්ලි කොළ කිහිපයක්
අලිගැටපේර ගෙඩියක් තෙල් ස්වල්පයක්
ග්රේට්කරගත් මොසරැල්ලා හා චෙඩාර් චීස් ස්වල්පයක්
කුකුළු මස් ටික පොඩියට කපලා ලුණු, ගම්මිරිස් කුඩු, මිරිස් කුඩු, තුනපහකුඩු හා දෙහි යුෂ දාලා පැයක් මැරිනේට් කරගන්න.
මයෝනිස්වලට දෙහි යුෂ, ලුණු, ගම්මිරිස් කුඩු හා කිරි ටිකක් දාලා කලවම් කරලා සවර් ක්රීම් එක හදාගන්න.
අලිගැටපේර ගෙඩියට රස අනුව ලුණු දාලා පොඩි කරගන්න.
පෑන් එකට තෙල් ටිකක් දාලා කුකුළු මස් ටික ෆ්රයි කරගන්න.
ටෝටිලා එකක් මැදට සවර්ක්රීම් එක ගාලා උඩින් තළාගත් තක්කාලි, ලුනූ දාලා කුකුළු මස් ටික දාගන්න.
උඩින් හොට්සෝස් දාලා අලිගැටපේර පේස්ට් එක දාගන්න. ඊළඟට පැත්තකින් අල තීරු තියලා ග්රේට්කරගත් චීස් දාගන්න.
දැන් මේක දික් අතට හතර පැත්තෙන්ම කවර් කරගන්න.
-Tharunie