Wednesday, May 01, 2024
Follow Us
Cookery

ආදරණීය බැඳීම්, ළෙන්ගතුකම් අතරේ ලාංකිකයන් බොහොමයක් ඉතාලිය තම වාස භූමිය කරගෙන හිඳීති. ඒ වගේම අපේ රටේ බහුතරයක් ඉතාලිය වෙත යන්නට පෙරුම් පුරති. මේ අතරේ ඉතාලියේ දිවි ගෙවන ලක් වනිතාවන් බොහොමයක් ද තරුණී සමඟින් සෙනෙහසින් බැඳී හිඳී

Cookery

මොන තරම් රසවත් වුවත් එකම කෑම බීම ආහාර රුචිය අඩු කිරීමට හේතුවක්. ඒ නිසා වෙනස් රසයන්ට වෙනස් වර්ගයේ කෑම බීම සැකසීමෙන් පවුලේ සාමාජිකයන්ගේ ආහාර රුචිය වැඩි කරන්නට ඔබට පුළුවන්. මේ එලෙසින් වෙනස් රසයන්ගෙන් රස විඳිය හැකි කෑම වට්ටෝරු දෙකකි.

Cookery

ලාංකේය අපේ ආහාර රටාව ලොව බොහොමයක් රටවලට වඩා වෙනස්ය. අපි උදේ, දවල් සහ රාත්‍රී ලෙසින් ප්‍රධාන ආහාර වේල් තුනක් ගන්නා අතර උදේ 10 ට පමණත් සවස 3 ට පමණත් තේ, ඔසු පැන් හෝ ශීත කළ බීම සමඟ කෙටි කෑමක් ගැනීමටත් පුරුදුව හිඳින්නෙමු.

Cookery

මල් ලොව අඟ රැජිනිය වූ සුන්දර කොමලිය රෝස මලයි. රෝස මලට අයිසිං මල් කලාවෙන් විවිධ ක්‍රමයන්ට ජීවය දිය හැකි අතර අද අප එවැනි එක් ක්‍රමයක් ඔබ වෙනුවෙන් මෙලෙස ගෙන එනවා.

Cookery

මාරයා ඉක්මනින් ළං වේවි

Cookery

පුංචි පුතුගේ උපන් දිනය හැඩකරන්න බැලුම්බෝල, තරුමල් අරගෙන බෙයාර් යාළුවො ඇවිත් බෙයාර්ලා තරගයකට යන්න සූදානම් වෙනවා වගේ නේද?

Cookery

ලොකු පොඩි කවුරුත් කන්න කැමැති මාළු නිවෙසක වරදින්නේ නැති කෑමක්. සතියකට දින කිහිපයක්ම මාළු හදන්න වෙනවා. ඒත් මේ මාළු එකම විදිහට හදනවා නම් මාළු කෑම කාටත් එපා වෙනවා. ඒ නිසා එකිනෙකට වෙනස් ක්‍රමයන්ට මාළු හදන විදිහ අපේ ගෘහණියන් දැන සිටිය යුතුමයි.

Cookery

වරකා අපේ රටේ සුලබ පලතුරකි. ඇතැම් විට කොස් වාරයේ දී මේවා අපතේ යන අවස්ථා ද ඇත. වරකා රස විඳින්න ලැබුණ විටෙක දී ඔබටත් මේ ආකාරයට වරකා දෝසි සාදා ගත හැකියි.

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

Cookery

සිඟිති දියණියකට මෙන්ම යොවුන් දියණියකටත් එකසේ ගැළපෙන ටින්කර්බෙල් සුරංගනාව සමඟින් හැඩ කළ කේක් එකකි. මල් වත්තේ අසිරිය දේදුන්න නිසා තවත් වැඩිවෙලා.

Cookery

අන් කවරදාටත් වඩා මේ කාලය කෑම බීම අත්හදා බලන්න බොහෝ දෙනෙක් යොමු වෙලා. අපේ දේ, දේශීය අමුද්‍රව්‍ය යොදා ගනිමින් රස මෙන්ම ගුණයෙන් ද පිරිපුන් විවිධාකාරයේ ආහාර සකසන අපේ මිතුරු මිතුරියන් එකතුවන තැන කනවනම් කමු සමූහයයි. එහි ඉදිරිපත් වන සුවිශේෂී ආහාර වට්ටෝරු අප ඔබ වෙත ද ගෙන එන්නෙමු.

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

Cookery

ලෝකයේ රසවත්ම කෑමක මිහර ඇත්තේ ආසියාවේය. ඒ අතුරින් දකුණු ආසියාවේ ඉන්දියාව හා ශ්‍රී ලංකාවට සුවිශේෂීත්වයක් හිමි වන්නේ ලෝකයේ කෑම බන්දේසිය නම හිමිකර ගනිමිනි. එයට ප්‍රධාන හේතුව වන්නේ මේ මහ පොළොවේ ඇති සංශ්‍රීකත්වයයි.ඒ නිසාම අප වර්තමානයේ මුහුණ දී ඇති වසංගත රෝගී තත්ත්වයෙන් මිදී ආරක්ෂා වීමේ විශාල ශක්තියක් හා ප්‍රතිශක්තියක් ලැබී ඇත්තේ මෙම කෑම බීමවල ඇති විශාල ශක්ති මහිමයෙනි. එය අපගේ ගෘහණියන් ද හොඳින්ම අවබෝධ කරගෙන තිබීම අගය කළ යුත්තකි. දේශීය කෑම බීම අගයන ශෘහණියන් අපගේ මුළුතැන්ගෙයින් ඈත්වුණු කෑම සැදීමට දැඩි උනන්දුවක් හා උත්සාහයක් ගනී.

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

Cookery

ශ්‍රී ලාංකිකයන්ගේ ප්‍රධානතම ආහාරය බත්. උදේ, දහවල, රාත්‍රී වශයෙන් ප්‍රධාන වේල් තුනටම බත් අනුභව කරන්න තමයි ඈත අතීතයේ සිටම අප පුරුදුව සිටින්නේ.

Cookery

ප්‍රවීණ සූපවේදී ආචාර්ය පබ්ලිස් සිල්වාගෙන්

Cookery

සීමා මායිම් නැති ආදරයේ අරුත දන්නා අය තමන්ගේ යැයි කියන, තමන් අතින් සත්කාර ලබන්නවුන් සඳහා සුවිශේෂී කෑම සකසා දෙති.

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය