කූනිස්සො මිටවල් දෙකක් පමණ
හොඳින් සෝදා දිය මිරිකා ගන්න.
තෙල් මේස හැඳි දෙකක්
සිහින්ව ලියාගත් කරපිංචා,
ඉඟුරු, සුදු ලුනු
කෑලි මිරිස් පුරවා මේස හැඳි පහක්.
තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි දෙකක්
සෝයා සෝස් මේස හැඳි එකක්
සීනි මේස හැඳි දෙකක්
රස පදමට ලුණු
සාදන ආකාරය
සාස්පානකට තෙල් දමා රත් වූ විට කූනිස්සො දමා පියනකින් වසා විනාඩි දෙකක් පමණ බැදෙන්න දෙන්න. ඉඟුරු, සුදුලුනු, කරපිංචා. එකතුකරන්න. විනාඩියක් පමණ තෙම්පරාදු කරගන්න. කෑලි මිරිස් එකතුකර පොඩි වෙලාවක් කවලම් කරමින් බැදගන්න. ලුණු, සෝස් වර්ග, සීනි එකතුකර විනාඩියක් පමණ පිස ගන්න.
තෙත ගතියට අවශ්ය නම් වතුර මේස හැන්දක් එකතුකර පිසගන්න.
(Tharunie)