Friday, April 26, 2024
Follow Us
ගිතෙල් බත්

අවශ්‍ය දේවල්

කීරි සම්බා හාල් ග්‍රෑම් 500ක්

ගිතෙල් මේස හැඳි 2ක්

සිහින්ව ලියූ සුදුලූනු, රතුලූනු

කරඳමුංගු ඇට 3ක්

කරාබුනැටි 3ක්

කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්

ගම්මිරිස් ඇට ස්වල්පයක්

කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්

කරපිංචා, රම්පෙ

පොල් මිටි කිරි කෝප්ප ½ක්

ලුණු රස පරිදි

සාදන ආකාරය

බත පිසීමට ප්‍රමාණවත් බඳුනක ගිතෙල් රත් කරන්න. සුදුලූනු, රතුලූනු කරපිංචා එක්කර සුවඳ හමන තෙක් බැදගන්න.

කහකුඩු, ගම්මිරිස්, රම්පෙ, තළාගත් කරඳමුංගු හා කරාබුනැටි, කුරුඳුපොතු කැබැල්ල සමඟ බඳුනට එක්කරන්න. ඒවා මඳක් බැදුණු පසු සෝදා ගත් සහල් ඊට එක්කර හොඳින් හැඳිගාමින් තවත් විනාඩි 2-3ක් බැදගන්න. පොල් මිටි කිරි ටික හා අවශ්‍ය තරම් ජලය එක්කර බත පිසගන්න. බත ඉදුණු පසු උඩට මතුවන කුළුබඩු ඉවත් කර බත කූරුගා නිවෙන්නට හරින්න.

බැදගත් කජු, සුල්තානා, කරපිංචා කොළ හා බී ලූනුවලින් මේ බත සරසාගන්න.

(Tharunie)