Saturday, April 20, 2024
Follow Us
නාසිගුරාන් රයිස්

අවශ්‍ය දේවල්

සම්බා සහල් ග්‍රෑම් 500ක් (සෝදා පසෙකින් තබා ගන්න.)

ලොකු කැරට්ගෙඩියක්

බී ලූනු ගෙඩි දෙකක්

තක්කාලි ගෙඩි තුනක්

අමුමිරිස් (කුඩා කොටු හැඩයට කපා ගන්න.)

සිහින්ව ලියාගත් ඉඟුරු, සුදුලූනු

කරපිංචා, රම්පේ

තෙල් මේස හැඳි දෙකක්

මිරිස් කුඩු තේ හැඳි දෙකක්

කහ කුඩු තේ හැඳි භාගයක්

තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි දෙකක්

සෝයා සෝස් මේස හැන්දක්

සීනි මේස හැන්දක්

චිකන් ස්ටොක් හෝ සුප් කැටයක්

දියකරගත් වතුර (බත් පිසීමට අවශ්‍ය පමණ ගන්න.)

 

සාදාගැනීම

 

බත සාදාගැනීමට අවශ්‍ය භාජනය (රයිස් කුකර් එකේ භාජනය) ළිප තබා තෙල් දමා රත්වෙනවිට ඉඟුරු, සුදුලූනු, රම්පෙ, කරපිංචා තෙම්පරාදු කරගන්න. තක්කාලි, කැරට්, අමුමිරිස්, බීලූනු එකතුකර තෙම්පරාදු කරන්න. මිරිස් කුඩු, කහ, ලුණු, සෝස් වර්ග, සීනි එකතුකර කවලම් කරන්න. දැන් බඳුන රයිස් කුකුර් එකේ තබන්න. එයට සහල් ටික එකතුකර කවලම් කරන්න. ඇති පදමට චිකන් ස්ටොක් හෝ සුප් වතුර දමා බත පිසගන්න.

පිඟානට බෙදා බිත්තරයක් බැද තබන්න. පිපිඤ්ඤා පෙත්තකුයි, අන්නාසි පෙත්තකුයි දෙපැත්තෙන් තියා ගන්න.

(Tharunie)