අයිසිං සීනි ඔබට අවශ්ය ප්රමාණය රැගෙන කැට ඉතිරි නොවන සේ හොඳින් හලාගන්න. ඉන්පසු ජෙලටින් මේස හැඳි එකක් භාජනයකට දමා වතුර මේස හැඳි 1 1/2ක් එයට එක් කරන්න. ඉන්පසුව ගෑරුප්පුවක් ආධාරයෙන් ජෙලටින් ස්වල්පය වතුරේ හොඳින් දිය කරන්න. ජෙලටින් දිය කරගත් පසු විනාඩියක් පමණ කාලයක් යන විට එය ඝනවීමට (Bloom) පටන් ගනී. ඉන්පසුව භාජනයකට උණුවතුර දමා එයට ජෙලටින් සහිත භාජනය දමා ඩබල් බොයිල් කරගන්න. ඉන්පසු දියකරගත් ජෙලටින් ෆොන්ඩන්ට් අයිසිං සාදා ගැනීමට යොදාගන්නා භාජනයට පෙරා ගනිමින් එක් කළ යුතුය. රස්නය තිබියදීම මෙයට ග්ලූකෝස් සහ ග්ලිසරින් මේස හැඳි 1 බැගින් එක්කර ගත යුතුය. ඉන්පසු හොඳින් මිශ්ර කරන්න. මිශ්රණය හොඳින් දියවුණු පසු කලින් හලාගත් අයිසිං සීනි භාජනයට එක් කරගන්න. ඉන්පසුව හොඳින් මිශ්ර කර්ස්ගන්න. හොඳින් මිශ්ර කරගන්නා විට එක් මොහොතක දී අයිසිං මිශ්රණය අතේ නොඇලෙන පදමට පැමිණෙයි. ඒ වාගේම වඩාත් මෘදු ස්වභාවයක් ගනී. එම පදමට පැමිණි පසු එම ෆොන්ඩන්ට් අයිසිං මිශ්රණය ඔබගේ කේක් නිර්මාණයන් සඳහා භාවිත කළ හැකි වේ.
සැ. යු. - එක් එක් දේශගුණික සාධක මත මිශ්රණය සඳහා ඔබට භාවිත කිරීමට සිදුවන අයිසිං සීනි ප්රමාණය එකිනෙකට වෙනස් වේ.
(Tharunie)