වැරනිය මිරිස් යෙදූ ව්යාංජනය හරිම රසවත්. මින් පෙර ඔබ මෙය අත්හදා නොබලා ඇති.
කටට සැරට කන්න කැමැති අයට ගමේ තාලේට පිසෙන මෙවැනි විවිධ කෑම වර්ග බත්පතට එක්කර ගැනීමෙන් දිවගට දැනෙන්නේ අමුතුම රසයක්.
මේ සඳහා අවශ්ය
වෙන්නේ
වැරනිය මිරිස් කරල්
12 ක් පමණ
කරවල ග්රෑම් 10 ක්
රටලූනු ගෙඩි 1 ක්
තලාගත් ඉඟුරු, සුදුලූනු
ස්වල්පයක්
රම්පේ, කරපිංචා
කුරුඳු කැබැල්ලක්
කොච්චි කරල් 5, 6 ක්
බැදපු තුනපහ ස්වල්පයක්
වේළුණු මිරිස් කරල්
දෙක, තුනක්
මිරිස් කුඩු
උළුහාල්
ගම්මිරිස්
රස අනුව ලුණු
කහ මිශ්ර කරගත් පොල්කිරි
සාදන ක්රමය
පළමුව මැටි වළඳක් ළිප තබා එය රත්වීගෙන එද්දී පොල්තෙල් දමන්න. පොල්තෙල් රත්වන විට කුඩාවට කපන ලද
කරවල කෑලි දමා රන්වන් පැහැවනතුරු බැදෙන්න හරින්න.
එයට සුදුලූනු, ඉඟුරු, රම්පේ, කරපිංචා, කුරුඳු දමා තරමක් බැදෙද්දී රටලූනු, තුනපහ, මිරිස් කුඩු, උළුහාල්, ගම්මිරිස්, රස
අනුව ලුණු ද දමන්න. වැරනිය මිරිස් වෙන් නොවන සේ තැන් දෙකකින් පමණ යන්තමට පලා ගන්න. එය ද එකතු කොට
පියන වසා විනාඩි 8 - 10 ක් පමණ තබා බා ගන්න.
හිතේ හැටියට කටට සැරට මිරිස් රසය විඳින්න කැමැති අයටමයි ඔන්න මේ ව්යංජනය.
(Tharunie)