Saturday, November 23, 2024
Follow Us
බටර් කේක් මෙහෙම හදමු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

බටර් ග්‍රෑම් 250ක්

සීනි ග්‍රෑම් 250ක්

පිටි 250ක්

බිත්තර 4ක්

බේකිං පවුඩර් තේ හැඳි 01ක්

වැනිලා එසන්ස් තේ හැඳි 1 1/2ක්

 

සාදන ක්‍රමය

 

මුලින්ම පිටිවලට බේකිං පවුඩර් එකතුකර තෙවරක් හලාගන්න. ඉන්පසුව වතුර නැති හොඳින් වේළුණු භාජනයකට බටර් සහ සීනි යොදා හොඳින් සීනි කැට දියවන තුරු බීට් කරන්න. වැනිලා තේ හැඳි1 1/2ක් භාජනයකට එක්කරගෙන තත්පර 3 - 4 කාලයක් බීට් කරන්න. පසුව හලාගත් පිටි ස්වල්පය බැගින් භාජනයට එකතු කරගනිමින් හොඳින් බීට් කරගන්න. මෙහිදී එකම පැත්තකට පමණක් මිශ්‍රණය බීට් කරගැනීමට මතක තබාගන්න. මේ අතර ඔබ කේක් එක බේක් කරගැනීම සඳහා යොදා ගන්නා තැටිය මත බටර් හෝ තෙල් ස්වල්පයක් ආලේප කර ඉන්පසු මුළු තැටිය පුරා සමාන්තරව ඉහිරෙන ආකාරයට පිටි ස්වල්පයක් තැටිය මත අතුරා ඒ මත තෙල් කොළ අතුරා තැටිය සූදානම් කර ගන්න. එමෙන්ම ඔබගේ අවන් එක සෙල්සියස් අංශක 180ට සකස පෙර රත්කර ගන්න. (pre heated) ඉන්පසු සාදාගත් බැටර් එක තැටිය මත හොඳින් අතුරාගන්න. පසුව මිශ්‍රණය සහිත තැටිය සෙන්ටිග්‍රේඩ් අංශක 180ට සකසා කලින් රත්කරගත් අවන් එකට දමා විනාඩි 35 - 40ක කාලයක් බේක් වෙන්න තබන්න


(Tharunie)