අවශ්ය ද්රව්ය
ලොකු ලූනු ග්රෑම් 100ක්
කැරට් ග්රෑම් 100ක්
පිටි ග්රෑම් 50ක්
බේකන් ග්රෑම් 25ක්
තක්කාලි සෝස් ග්රෑම් 100ක්
ස්ටොක් ලීටර් 1/4ක් (එළවළු හෝ කුකුළු මස තම්බාගත් වතුර)
ලුණු හා ගම්මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක්
බටර් හෝ බටර් ස්වල්පයක් (ග්රෑම් 50ක් තරම්)
සාදන ක්රමය
පළමුව ගැඹුරු භාජනයක් ගෙන එයට බටර් හෝ බටර් ස්වල්පයක් දමා රත් කරන්න. ඉන්පසු එයට බේකන්, තරමක ලොකුවට කැපූ ලූනු, කපාගත් කැරට් එකතු කර රන්වන් පාටවනතුරු රත් කරන්න. පසුව පිටි, තක්කාලි සෝස් හා ස්ටොක් මිශ්රකර සාමාන්යයෙන් විනාඩි 40 - 50ක් පමණ රත් කරන්. පසුව මෙය හොඳින් පෙරාගන්න. අනතුරුව ලුණු හා ගම්මිරිස් කුඩු අවශ්ය පමණ එකතුකර පිළිගන්වන්න
(Tharunie)