මේ වනවිට මුරුංගා ගසේ වැදගත්කම ගැන වැඩි දෙනෙක් කතා බහ කරන අවධියක්. බොහෝ දෙනා මුරුංගාවලින් විශේෂිත වූ ආහාර වට්ටෝරු සොයමින් සිටිනවා.
ආහාර කැපීමේ කලාව සූපවේදයේ ප්රධානම අංගයක්. එමනිසා එක් එක් ආහාර වර්ග සැකසීමේ දී එකම අමුද්රව්ය වුවද වෙනස් හැඩයන්ට කපා ගනී. එමෙන්ම විවිධ වූ අමුද්රව්ය එකම හැඩතලවලට කපා ගනී. මෙසේ කපන ක්රම වෙනස් වීමෙන් ආහාරයේ රස, ගුණ, වර්ණය ඇතැම් ආහාරවල සුවඳ ආදිය පවා වෙනස් වේ.
වියළි මිරිස් කරල් බැද සකසන පොල් සම්බෝලෙයන් සාමාන්ය පොල් සම්බෝලයට වඩා වෙනස් රසයක් ලබා ගත හැකියි.
පෝෂ්ය ගුණයෙන් වඩා ඉහළ බොහෝ ආහාර ද්රව්ය අප අවට පරිසරයේ ම ඇත. එහෙත් අප බොහෝ දෙනෙක් ඒ පිළිබඳ දැනුවත් නැත. කටරොළු ශාකය ඉතාමත් වැඩි පෝෂ්ය ගුණයකින් යුතු වූවකි.
මිහිදුම් සලු පොරවාගත් සිසිලසත් සමඟින් මේ උදාවන්නේ සොඳුරු නත්තලයි. මේ නත්තල හැඩ කරන්නට රසයෙන් අනූන නත්තල් කේක් හදාන්න හිතන ඔබටයි මේ ....
Page 32 of 43