අවශ්ය ද්රව්ය
තලපත් මාළු ග්රෑම් 300ක්
ලුණු, ගම්මිරිස්, මිරිස් කුඩු, කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2 බැගින්
බැටරය සඳහා
පාන් පිටි මේස හැඳි 3ක්
කෝන් පිටි මේස හැඳි 6ක්
බේකිං පවුඩර් තේ හැඳි 1ක්
ලුණු තේ හැඳි 1/2ක්
මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 11/2ක්
වතුර කෝප්ප 1/2ක්
අවශ්ය නම් බිත්තර සුදු මදයක්
තල ඇට මේස හැඳි 1ක්
සාදන ක්රමය
මාළු තීරු කපා ලුණු, ගම්මිරිස්, කහ, මිරිස් කුඩු අතගා තියාගන්න. පාන් පිටි, කෝන් පිටි, බේකින් පවුඩර්, ලුණු, මිරිස් කුඩු, බිත්තර සුදු මදය එකට එක්කර වතුර කෝප්ප 1/2ක් දමා දියාරූ පිටි මිශ්රණයක් හදාගන්න. තල ඇට මේස හැන්ද ද මෙයට එක්කරන්න.
මාළු කෑල්ල බැගින් ගෙන සාදාගත් පිටි බැටරයේ තවරා ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පාට වනතුරු බැඳගන්න.
පිපිඤ්ඤා, තක්කාලි සහ අන්නාසි ලොකු කැබලි කපා ලුණු, ගම්මිරිස් කුඩු සහ විනාකිරි දමා සලාදයක් සකසා ඒ මත බැටර් කරගත් මාළු තබා පිළිගන්වන්න.
(Tharunie)