අවශ්ය ද්රව්ය :
* සෝදා පිරිසුදු කර ගත් ඉස්සන් ග්රෑම් 350 ක්
* තළා ගත් සුදු ලූනූ මේස හැඳි 1 ක්
* තළා ගත් ඉඟුරු මේස හැඳි 1/2 ක්
* කපා ගත් බී ලූනූ
* කපා ගත් මාළු මිරිස්
* කපා ගත් තක්කාලි
* චිලි පේස්ට් මේස හැඳි 2 ක්
* සීනී මේස හැඳි 1 ක්
* තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි 3 ක්
* සෝයා සෝස් මේස හැඳි 1 ක්
* රස අනුව ලුණු, ගම්මිරිස්
* තෙල් මේස හැඳි 2 ක්
සාදන ආකාරය :
* ඉස්සන්වලට ලුණු ගම්මිරිස් එක්කර එහි වතුර ගතිය හිඳෙන තෙක් තම්බා ගන්න.
* තම්බා ගත් ඉස්සන්වලට තෙල් එක් කර බැද ගන්නා අතරතුර එයට ඉඟුරු, සුදු ලූනූ, චිලි පේස්ට් සීනී, තක්කාලි සෝස්, සෝයා සෝස් එක්කර පිස ගන්න.
* අවසානයට ළිප නිවා ලූනූ, මාළු මිරිස්, තක්කාලි එක්කර හොඳින් මිශ්ර කර රස බලන්න.
(Tharunie)