Sunday, November 24, 2024
Follow Us
ඉස්සෝ ඩෙවල්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :

* සෝදා පිරිසුදු කර ගත් ඉස්සන් ග්‍රෑම් 350 ක්

* තළා ගත් සුදු ලූනූ මේස හැඳි 1 ක්

* තළා ගත් ඉඟුරු මේස හැඳි 1/2 ක්

* කපා ගත් බී ලූනූ

* කපා ගත් මාළු මිරිස්

* කපා ගත් තක්කාලි

* චිලි පේස්ට් මේස හැඳි 2 ක්

* සීනී මේස හැඳි 1 ක්

* තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි 3 ක්

* සෝයා සෝස් මේස හැඳි 1 ක්

* රස අනුව ලුණු, ගම්මිරිස්

* තෙල් මේස හැඳි 2 ක්

 

සාදන ආකාරය :

* ඉස්සන්වලට ලුණු ගම්මිරිස් එක්කර එහි වතුර ගතිය හිඳෙන තෙක් තම්බා ගන්න.

* තම්බා ගත් ඉස්සන්වලට තෙල් එක් කර බැද ගන්නා අතරතුර එයට ඉඟුරු, සුදු ලූනූ, චිලි පේස්ට් සීනී, තක්කාලි සෝස්, සෝයා සෝස් එක්කර පිස ගන්න.

* අවසානයට ළිප නිවා ලූනූ, මාළු මිරිස්, තක්කාලි එක්කර හොඳින් මිශ්‍ර කර රස බලන්න.

(Tharunie)