අවශ්ය ද්රව්ය
හතු පැකට් එකක්
කජු ග්රෑම් 100ක්
බිත්තරයක්
කෝන් පිටි ස්වල්පයක්
සිහින්ව කපාගත් සුදු ලූනූ, අමු ඉඟුරු තේ හැඳි 1ක්
චිලී පේස්ට් මේස හැඳි 1ක්
වතුර හෝ ස්ටොක් කෝප්ප 1 1/2ක්
සෝයා සෝස්
මේස හැඳි 1ක්
සීනි මේස හැඳි 1ක්
ලුණු තේ හැඳි 1/2ක්
කෝන් පිටි මේස හැඳි 1ක්
සාදන ක්රමය
හතු සෝදා වතුර මිරිකා හැර දිගැටි තීරුවලට ඉරා ගන්න. තට්ටු කරගත් බිත්තරයේ මේ හතු කැබලි දවටා ඉන්පසු කෝන් පිටි ද දවටා ගැඹුරු තෙලේ රන්වන්පැහැ
වනතුරු බැදගන්න. කජු ද ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න.
බඳුනකට තෙල් මේස හැඳි 2 -3ක් දමා රත්වන විට සුදු ලූනූ, ඉඟුරු තෙලට දාන්න. එය යන්තම් බැදුණු පසු චිලී පේස්ට් මේස හැඳි 2 සහ හදාගත් සෝස් මිශ්රණය දාන්න. මෙය උකු වූ පසු හතු සහ කජු එකතු කරගන්න.
(Tharunie)