අවශ්ය ද්රව්ය
කෙසෙල් ගෙඩි 2 (ඇම්බුන් හෝ ආනමාලු)
සීනි ග්රෑම් 250ක්
කුරුඳු කැබැල්ලක් (අඟල් 1/2ක පමණ)
එනසාල් ඇට 2ක්, කරාබුනැටි
කිහිපයක්
ඊස්ට් තේ හැන්දක්
ජලය මි. ලී. 500ක්
සාදන ක්රමය
* මුලින්ම කෙසෙල් ගෙඩි පිරිසුදු හැන්දකින් තලාගන්න.
* එයට සීනි ජලය දමා කලවම් කරන්න.
* කුරුඳු, එනසාල්, කරඳමුංගු තළාගෙන මිශ්රණයට එක් කරන්න.
* මෙය බෝතලයක දමා රෙදි කැබැල්ලකින් සීල්කර වසා ගන්න.
* මෙය දින 10ක් කලවම් කරමින් තබන්න.
* දින 10කට පසු පෙරාගෙන තවත් දින 10ක් තබා පානයට ගන්න.
(Tharunie)