අවශ්ය ද්රව්ය :
* ඔයිස්ටර් මෂ්රූම්ස් (හතු) ග්රෑම් 500 ක්
* පාන් පිටි ග්රෑම් 200 ක්
* බිත්තර 2ක්
* මාළු මිරිස් ග්රෑම් 100 ක්
* චීලී පේස්ට් මේස හැඳි 5 ක්
* ලූනූ කොළ ස්වල්පයක්
* සීතල වතුර කෝප්ප 1 1/2 ක්
* රස අනුව ලුණු,ගම්මිරිස්
* තෙල් අවශ්ය පමණ
සාදන ආකාරය :
* හතු පිරිසුදු කර ඉරා ගන්න.
* පාන් පිටි බෝල් එකකට දමා එයට බිත්තර රස අනුව ලුණු ගම්මිරිස් එක් කර අයිස් වතුර ටික ටික එක් කරමින් අනා උකු බැටරයක් සාදා ගන්න.
* බැදීමට තාච්චියක් ගෙන තෙල් එක්කර ළිප තබා ගන්න. මෂ්රූම් කැබැල්ල කැබැල්ල බැටරයේ තවරා ගැඹුරු තෙලේ බැද ගන්න.
* බැද ගත් සියල්ල පසෙකින් තබා ගන්න.
* නැවතත් භාජනයක් ළිප තබා තෙල් තේ හැන්දක් එකතු කර එයට මාළු මිරිස් ,ලූනූ කොළ හා චීලී පේස්ට් එක් කර තෙම්පරාදු කර එයට බැද ගත් හතු එක් කර රස අනුව ලුණු ස්වල්පයක් ද එකතුකර මිශ්ර කර ගන්න.
(Tharunie)