අවශ්ය ද්රව්ය
දැල්ලෝ ග්රෑම් 500ක්
රතු ලූනූ ගෙඩි 3ක්
සුදු ලූනූ බික් 5ක් පමණ
මාළු මිරිස් ග්රෑම් 200ක්
තක්කාලි ලොකු ගෙඩි 3ක් පමණ
චිලී සෝස්
සේර
රම්පෙ
කරපිංචා
කෑලි මිරිස් තේ හැදි 3ක්
තෙල් ස්වල්පයක්
රස අනූව ලුණු
සාදන ක්රමය
දැල්ලන් සෝදා පිරිසුදු කරගෙන රවුම් කපාගන්න. එයට වතුර හා ලුණු දමා තැම්බෙන්න හරින්න. භාජනයක් ගෙන එයට අවශ්ය පරිදි තෙල් දමා රත් කර කාපාගත් ලූනූ, තළාගත් සුදු ලූනූ, රම්පේ, කරපිංචා, සේර දමා තෙම්පරාදු කරගන්න.
හොඳින් තෙම්පරාදු කරගත් පසු එයට තම්බාගත් දැල්ලන් එකතු කරන්න. එයටම කපගත් මාළු මිරිස්, තක්කාලි හා කෑලි මිරිස් එක් කරගන්න.
එයටම රස අනූව චිලි සෝස් හා ලුණු දමා ළිපෙන් බාගන්න පිළිගන්වන්න.
(Tharunie)