අවශ්ය ද්රව්ය :
* තම්බා සිසිල් කර ගත් බත් ග්රෑම් 500 යි
*කැරට් ග්රෑම් 50 යි ( සිහින්ව කපා ගත් )
* ලීක්ස් ග්රෑම් 50 යි ( සිහින්ව කපා ගත් )
*තම්බා ගත් කුකුළු මස් ග්රෑම් 50 යි ( සිහින්ව ඉරා)
* තම්බා ගත් ඉස්සන් ග්රෑම් 50 යි
* සොසේජස් ග්රෑම් 50 යි ( කපා ගත්)
* තලා ගත් සුදු ලූනූ මේස හැඳි 1 යි
* තලා ගත් ඉඟුරු තේ හැඳි 1 යි
* බී ලූනූ ග්රෑම් 50 යි ( චොප් කර ගත් )
* සීනී තේ හැඳි 1 යි
*බිත්තර 2 යි
*රස අනුව ලුණු/ ගම්මිරිස්
* තල තෙල් මේස හැඳි 1 යි
* එළවළු තෙල් මේස හැඳි 2 යි
සාදන ආකාරය ;
* භාජනයක් ළිප තබා එළවළු තෙල් එක්කර රත් කර ගන්න.
*එයට ඉඟුරු ,සුදු ලූනූ හා බී ලූනූ එක්කර බැද ගන්න.
* තම්බා ගත් කුකුළු මස්,ඉස්සන් හා සොසේජස් ද එක්කර තෙම්පරාදු කරන්න.
* බිත්තර දෙක හොඳින් ගසා එක්කර බැද ගන්න.
* දැන් මනාව සිසිල් කර ගත් බත් එක්කර අධික තාපයකින් බත් බැද ගන්න.
*රස අනුව ලුණු / ගම්මිරිස් හා සීනී එක්කර ගන්න.
*අවසානයට ළිප නිවා කැරට් ,ලීක්ස් හා තල තෙල් එක්කර හොඳින් මිශ්ර කර ගන්න.
(Tharunie)