Monday, September 01, 2025
Follow Us
Cookery

එළවළු, මාළු, මස්, පලා වර්ග ආහාරයට ගැනීමෙන් අපේ සිරුරට පෝෂණය ලබා දේ. එහෙත් මේවා නිකන් ම තම්බා ආහාරයට ගැනීමට අසීරු ය. ඒවා කටට රස ඇති වන සේ සෑදීමට නම් ඒ සඳහා රස කාරක එකතු කළ යුතුය.

Cookery

සුදු ලූනු ඖෂධීය වටිනාකමින් ඉහළ ආහාරයක්. මෙතෙකැයි කිව නොහැකි බොහෝ වාසි අපේ සිරුරට ගෙන දීමට සුදුවලට ඇත්තේ පුදුමාකාර හැකියාවක්.

Cookery

වසර පුරාවට වියළි කජු ආහාරයට ගන්නා අපට කිරි රසයෙන් අනූන නාඹර කජු ටිකක් කන්නට ලැබෙන කාලයයි මේ. රතට රතේ දිලෙන කජු පුහුලන්වලින් ගස් බරවන නිසාම අවුරුදු කෑම මේසයට කජු ව්‍යංජනයක් නම් තියෙන්නටම ඕනේ.

Cookery

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

Cookery

රාබු කියන්නේ රසවත් ගුණයෙන් ඉහළ එළවළුවක් වුණත් එහි ඇති වෙනස් වූ ගන්ධයට බොහෝ දෙනෙක් දක්වන්නේ අකැමැත්තක්.

Cookery

අච්චාරු වාගේම මෝජු කියන්නෙත් දානයකට, මඟුල් ගෙදරකට නැතිවම බැරි ව්‍යංජනයකි. විශේෂ කෑම වේලක් නම් රසවත් බටු මෝජුවක් වරදින්නෙම නෑ.

Cookery

කැරට් ග්‍රෑම් 500 ක්

Cookery

විවිධාකාර වූ බත් වර්ග ඇතත් රසය වගේම ගුණයෙන් ද සපිරි බත් වර්ගයක් අද අපි ඔබට ගෙන එන්නෙමු.

Cookery

අලුත් අවුරුද්දෙ සමීපතම නෑ හිතමිතුරන් වෙත තිළිණ කරන්න.... ගෙදරට එන නෑදෑයන්ට සංග්‍රහ කරන්න... රස තුනක කේක් එකක් මෙන්න.... මෙය කිලෝ තුනේ කේක් නිර්මාණයකි. අපි මුලින්ම රස තුනෙන් කේක් තුන සාදාගනිමු.

Cookery

මුස්සැන්ද කලෙක දී ඉතාමත් ජනපි‍්‍රය මල් වර්ගයක්. එහෙත් එය රසවත් ආහාරයක් යැයි කිවහොත් ඔබට පුදුම හිතෙන්නටත් පුළුවන්. හොඳ බෙහෙත් වර්ගයක් ලෙසින් ද ගැනෙන මුස්සැන්ද වර්ණ කිහිපයකින් ම ඇත.

Cookery

ආහාරය රසවත් වීමට නම් එයට තවත් දේ එකතු විය යුතුය. එලෙසින් ආහාර රසවත් කිරීමට යොදන ද්‍රව්‍ය රසකාරක ලෙස හැඳින් වේ. රසකාරක ස්වාභාවික ද්‍රව්‍යවලින් සකසා ගෙන ඇති අතර මේ වන විට කෘත්‍රිම රසකාරක ද වෙළෙඳ පොළේ පවතී.

Cookery

අවුරුදු කෑම මේසය කියන්නේ උත්සව ශ්‍රීයෙන් අනූන විශේෂ ආහාර වේලක්. ඉතිං ඒවාගේ අවස්ථාවකට නම් මස්, මාළු තරමක් වෙනස් ආකාරයට පිසින්නයි අපේ ගෘහණිය කැමැති.

Cookery

ගෝවා මල් රස ගුණ ඇති කෑමක්. ඒත් මේ වගේ ගුණ කෑම කන්න පොඩ්ඩො තරමක් අදිමදි කරන බව අම්මලා දන්නවා.

Cookery

ආහාර අරුචිය, හිසරදය, වාත රෝග, සෙම් රෝග නසයි. වමනය සඳහා මෙන්ම බඩේ අජීර්ණය සඳහා ද ගුණදායක ය. මේ නිසා අත්බෙහෙතක් ලෙසින් ද ඉඟුරු අතීතයේ සිට ම භාවිතයට ගනී.

Cookery

අපේ කමට කෑම වේලක් පිළියෙල කරන විට නැතිවම බැරි ආහාරයක් තමයි අච්චාරු. ගස්ලබු, ලූනු, අමු මිරිස් එක්ක අබ සහ විනාකිරි තැවරිලා නැඟෙන සුවඳ කෑමට පුදුමාකාර රුචියක් ඇතිකරවනවා.

Cookery

අලුත් අවුරුද්දේ නෑගම් යන්නට, තේ සංග්‍රහයට රෙඩ් වෙල්වට් කේක් එකක් ගෙදරදීම හදමු. රස ඉතිරෙන සතුට විඳි ගනිමු.

Cookery

ඕනෑම රසවත් ආහාර වේලක් සම්පූර්ණ වෙන්න නම් එයට අතුරුපසක් එකතු විය යුතුමයි. එවිටයි එය අංග සම්පූර්ණ ආහාර වේලක් බවට පත්වන්නේ.

Cookery

අවුරුද්දට පිසින ආහාර අතර අනිවාර්යයෙන්ම තියෙන ව්‍යංජනයක් තමයි හත්මාළුව. ඇතැම් ප්‍රදේශවල නැකතට පිසින අවුරුදු කිරිබත රසවිඳින්නේද මේ හත්මාළුව සමඟයි.