Saturday, November 23, 2024
Follow Us
එළවළු මිශ්‍ර කජු කරිය

එළවළු මිශ්‍ර කරගනිමින් සාදන කජු ව්‍යාංජනය වෙනස්ම රසයක් ගෙනදේවි.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

කජු ග්‍රෑම් 150 ක්

බෝංචි ග්‍රෑම් 100 ක්

කැරට් ග්‍රෑම් 150 ක්

කඩල ග්‍රෑම් 250 ක්

මිරිස් කුඩු මේස හැන්දක්

තුනපහ කුඩු මේස හැඳි ½ ක්

කහ ස්වල්පයක්

රම්පෙ, කරපිංචා

රතුලූනු ගෙඩි 2 - 3 ක්

අමුමිරිස් කරල් දෙකක්

මිටිකිරි කෝප්ප 1 ¼ ක්

ලුණු අවශ්‍ය පමණ

සුදුලූනු බික් 6 - 7 ක්

 

සාදන ක්‍රමය

පළමුව කඩල රැයක් පොඟවා තබා තම්බා ගන්න. ඉන්පසු කජු ගෙන බඳුනකට දමා එයට උණුවතුර එකතුකර පැය භාගයක් පමණ වසා තබා පසුව සෝදා දිය බේරා ගන්න. දැන් බෝංචි සහ කැරට් කපාගන්න. ඉන්පසු බඳුනක් ළිප තබා එයට කිරි ස්වල්පයක් දමා රත්වන විට සිහින්ව කපාගත් ලූනු, සුදුලූනු, අමුමිරිස්, රම්පෙ, කරපිංචා දමා ගන්න. එයටම කපාගත් එළවළු දමා මඳගින්නේ පිසගන්න. තම්බාගත් කඩල ගෙන තරමක් තළා එය ද ඉහත මිශ්‍රණය එකතු කරන්න. කජුද එකතු කරන්න. පසුව දියකිරි සහ ඉතිරි මිටි කිරි ද එකතුකරන්න. මිරිස් කුඩු, තුනපහ කුඩු, කහ කුඩු සහ අවශ්‍ය පමණ ලුණු ද එකතුකර මඳගින්නේ පිසගන්න.

උදයංගනී ලියනආරච්චි

(Tharunie)