එළවළු, මාළු, මස්, පලා වර්ග ආහාරයට ගැනීමෙන් අපේ සිරුරට පෝෂණය ලබා දේ. එහෙත් මේවා නිකන් ම තම්බා ආහාරයට ගැනීමට අසීරු ය. ඒවා කටට රස ඇති වන සේ සෑදීමට නම් ඒ සඳහා රස කාරක එකතු කළ යුතුය.
ආහාර සැකසීම ද කලාවකි. එසේ වන්නේ ආහාරයක රසය, ගුණය, පෙනුම රැකෙන ලෙසින් සකසා ගැනීම මඟින් ගතට ලැබෙන ප්ර යෝජනය මෙන්ම සිතට ද සතුටක් ලබා දීම නිසයි. එය ආහාරය සකසන තැනැත්තාගේ සිතට මෙන්ම ආහාර දකින,
මුස්සැන්ද කලෙක දී ඉතාමත් ජනපි්රය මල් වර්ගයක්. එහෙත් එය රසවත් ආහාරයක් යැයි කිවහොත් ඔබට පුදුම හිතෙන්නටත් පුළුවන්. හොඳ බෙහෙත් වර්ගයක් ලෙසින් ද ගැනෙන මුස්සැන්ද වර්ණ කිහිපයකින් ම ඇත.
ගෝවා මල් රස ගුණ ඇති කෑමක්. ඒත් මේ වගේ ගුණ කෑම කන්න පොඩ්ඩො තරමක් අදිමදි කරන බව අම්මලා දන්නවා.
Page 39 of 43