අවශ්ය ද්රව්ය
ඉඟුරු ග්රෑම් 100ක්
සීනි ග්රෑම් 200ක්
දෙහි ගෙඩි 1ක්
වතුර ලීටර් 1 1/2ක්
යීස්ට් ග්රෑම් 6ක්
ඉඟුරු ටික සුද්ද කරලා පෙති කපාගන්න. දෙහි ගෙඩියත් පෙති කපාගන්න. වතුර කෝප්ප 2ක් ළිපේ තියලා මේ ටික දාලා තැම්බෙන්න තියන්න. වතුර නටනකොට සීනි ටික එකතු කරන්න. විනාඩි 5කින් විතර ළිපෙන් බාගන්න.
වතුර කෝප්ප කාලකට සීනි මේස හැඳි 1ක් දාලා දිය කරගන්න. යීස්ට් ටික වතුර මේස හැඳි 2ක් එක්ක දිය කරගන්න. දැන් යීස්ට් වතුර හා සීනි දිය කරපු වතුර එකතු කරලා හොඳට කලවම් කරගන්න. ඉඟුරු තම්බා පෙරාගත් වතුරවලට මේ යීස්ට් මිශ්රණය දාලා කලවම් කරලා පැය 16ක් වහලා තියන්න. ආයෙ කලවම් කරලා දවස් 4ක් පැසවන්න තියලා පෙරාගන්න. අඩියට බැහැලා තියන යීස්ට් මිශ්රණය ඊළඟ ජින්ජර් බියර් ටික හදනකොට පාවිච්චි කරන්න පුළුවනි.
Tharunie